2011-05-08 12:45:37

Анонсований браузер Opera 11.50 Build 1009 Swordfish

Розробники Opera випустили наступну версію програми.

Opera 11 є першим браузером Opera з розширеннями - програмними доповненнями, створеними з використанням інтерфейсу Opera API і реалізованими на базі відкритих веб-стандартів, таких як HTML5 і JavaScript.

Досі Opera пропонувала більшість необхідних користувачам функцій "з коробки", проте розширення припускають новий рівень кастомізації. Розширення дозволяють користувачам підвищувати функціональність Opera самостійно, додаючи нові опції прямо у браузер. Досі це було можливо лише за допомогою выджетыв і додатків Opera Unite, працюючих "поверх" браузеру.

Розробники можуть створювати розширення, грунтуючись на тих же веб-стандартах, які використовуються для створення веб-сайтів і веб-додатків. Більше того, невеликі зміни в коді дозволять розробникам портувати на Opera 11 розширень, які вони вже створили для інших браузерів.

Окрім цього, традиційно був поліпшений двіжок JavaScript, що знову дає девелоперам з Opera Software право називати своє дітище "якнайшвидшим браузером у світі". Також була поліпшена підтримка сучасних веб-стандартів і додані нові менш значимі функції.

0

Коментарі 0

© 2010 - 2024. Всі права захищено.