2014-12-30 10:30:15

Арахісова олія

Усі ми чудово знаємо, що рослинні продукти не лише легше засвоюються організмом, а  є надзвичайно корисними. Наприклад, арахісове масло, чи задумувались ви над тим, що це багате джерело вітамінів і мінералів для нашого організму. А надзвичайно в період зими, коли свіжих екологічно чистих фруктів і овочів в раціоні меншає.

Арахісова олія не лише має приємний аромат, думаю вона залюбки прийдеться по смаку людям, які не дуже люблять оливкову олію.

Отже,  якщо ви не страдаєте  бронхіальною астмою, захворюванням суглобів, повишеним згортанням крові і особливо алергією на горіхи, то ви сміливо можете обирати для себе арахісову олію.

Арахісова олія при регулярному вживанні в їжу має лікувальну дію, при захворюванні нирок, при порушенні потенції у чоловіків, знижені лібідо, завдяки вітаміну А , та В1, В2, В3 , магнію, кальцію, цинку арахісова олія незамінна при порушеннях роботи органів зору. Щоденне використання арахісової олії у приготуванні їжі знижує ризики виникнення катаракти, кон’юнктивіту, «курячої сліпоти» глаукоми, та інших захворювань очей.

Завдяки високому складу антиоксидантів арахісова олія є чудовим засобом для укріплення імунітету а також профілактичним засобом для інфекційних та онкологічних захворювань.

Нерафінована арахісова олія здавна використовується в косметології а також при захворюваннях і пошкодженнях шкіри. В народній медицині використовують для лікування герпесу, діатезу , екзем, для лікування довго заживаючих гнійних ран.

 

Також арахісова олія гарно впливає на нервову систему, її рекомендують вживати в їжу при високій втомлюваності, апатії, депресіях, безсонниці. Арахісова олія  вживається для профілактики розсіяного склерозу, та хвороби Альцгеймера так як в її склад входить велика концентрація холіну , кислоти Омега-9, магнію, вітамінів Е і D. Чудово арахісова олія впливає і на травну систему , серцево-судинну, кровоносну, на печінку, жовчні шляхи, є сильним жовчогінним  засобом.

4

Коментарі 3

  • 2014-12-30 12:45
    Виявляється арахісова олія - це справжня знахідка, скарб. Прочитала Вашу статтю і зрозуміла, що арахісова олія - необхідний для мене продукт, так як її можна використовувати в якості профілактики від багатьох хвороб. Цікаво спробувати, як олія вплине на нирки, підкажіть як її треба приймати.
  • 2014-12-30 16:21
    А я хочу трохи додати про арахисову пасту, маю вдома кілька банок. Це теж справжній склад вітамінів та корисних речовин. Справжня арахисова паста має такий склад: 98% смажений арахіс, 2% - сіль, цукор, рослинна олія. Паста дуууже поживна, багато не з`їси) Один бутерброд з гарячим напоєм – і ти ситий. Рекомендована норма – 2 столові ложки на добу. Паста дуже густа, не солодка, але коли вікриваєш банку – пахне сникерсом) Справжня находка для вегетаріанців, бо в пасті дуже багато протеїну. Дуже карлорійна і жирна, тому бажано норму не перевищувати)
  • 2014-12-30 20:33
    "її рекомендують вживати в їжу при високій втомлюваності... безсонниці" - здається, я знаю, що замовити Діду Морозу) Можливо хоч вона допоможе лягати спати раніше 2 годин ночі)

© 2010 - 2024. Всі права захищено.