2011-01-27 13:05:43

Арніка гірська. Лікарські властивості арніки гірської.

 

З середини липня до кінця червня цвіте в Карпатах прекрасна диво-рослина - арніка гірська. Збирають квіти арніки на гірських лужках. Від усіх хвороб вона виручає. Болять суглоби - вона допоможе. Захворів живіт - тут же арніка. 

Багато нашкірних хвороб у дітей пов'язано з ексудативно-катаральним діатезом. Прийом настоянки арніки довгий період дає добрі результати. Тут же на допомогу приходить і мазь з цієї дивовижної за своїми лікувальними властивостями рослини. 

Настоянка готується:10 г квіток арніки залити склянкою окропу, настоювати ніч. Пити по 1 ст. л. (дорослим) і по 1 ч. л. дітям 5-6 раз на день впродовж 3 місяців при эксудативно-катаральных діатезі, при захворюванні печінки, перетягнутому жовчному міхурі, а так само при шумах в серці.

Мазь: 100 г сухого кореня арніки розмолоти в порошок, перемішати зі свіжим внутрішнім жиром(500 г) і томити 3 години на повільному вогні. Охолодити, постійно помішуючи, щоб порошок кореня арніки повністю перемішався в жировій основі.

Якщо у вас тріщинки в куточках рота або герпес, то їх промивають водним настоєм арніки і змащують маззю 5-6 раз на день. Уражені місця нашкірних висипань змащують маззю 2-3 рази в день.Проходить свербіж, відновлюються капіляри.

 

1

Коментарі 0

© 2010 - 2024. Всі права захищено.