2014-12-03 13:19:50

Аудіокнига – плюси і мінуси

Технічний прогрес дає нам велику перевагу, ми можемо навчатись і розвиватись займаючись наприклад, механічною роботою. Робити це можна за рахунок аудіокниг.

Аудіокнига має багато переваг над печатною, але має і свої мінуси.

Спочатку плюси аудіониги.

Однин із таких плюсів, це те, що аудіокнигу можна слухати коли не потрібно зосереджуватись на роботі яку ми виконуємо. Аудіокнига, чудово підходить для прослуховування в транспорті, за кермом, на пробіжці, чи перед сном.

Ще одним плюсом аудіокниги, і не менш важливим є компактність. На mp3-плеєр можна  закачати декілька різних томів чи різних аудіокниг, що дозволяє не носити з собою об’ємні печатні книги.

Одною з любимих знахідок батьків є аудіокниги для дітей,  які дозволяють затрачати час не на читання, а на інші, власні справи.

Корисною є і аудіо книга, для старших дітей, які не люблять читати, а освоювати шкільну літературу все ж потрібно. Суттєвою знахідкою аудіокнига є для людей з проблемами зору та не повносправних. Популярними аудіокниги стали  у вивченні іноземних мов.

Тепер трішки про мінуси аудіокниги.

Саме перше, це те, що печатна книга розвиває швидкість і якість читання, у аудіокниги ця особливість відсутня, тому не рекомендується в юному віці перейти лише на аудіо книги. Це може призвести до неякісного читання в майбутньому.

Дитячі аудіокниги хоч є надзвичайно корисними для батьків, та не для дітей, так як під час читання печатної книги, батьки коментують її в процесі читання і спілкуються з дітьми, що є надзвичайно важливим у розвитку дитини.

 Ще один недостаток аудіо книги в тому, що вона уже наділена емоційним фоном і слухач, на відміну від читача, не може сформувати свої емоції, а попадає під вплив заданий диктором.

Ще одним суттєвим недостатком є те що, далеко не всі печатні книги переведені в аудіо формат, тому наприклад, технічні книги знайти практично неможливо.

 Проте не має значення ,який спосіб читання ви оберете, готовне читайте.

 «Є злочини гірші, ніж спалювати книги. Наприклад - не читати їх»  Рєй Брєдбері

 

383

Коментарі 1

  • 2014-12-28 23:28
    Із задоволенням слухаю аудіокниги та лекції. Дійсно, вважаю, що такий спосіб допомагає краще запам'ятати окремі деталі твору, особливо дуже важливо те, як диктор виголошує промову, на що намагається звернути увагу слухача. На жаль, не всі види роботи можливе поєднати з прослуховуванням аудіокниг.

© 2010 - 2024. Всі права захищено.