2014-12-10 15:10:13

Ахатіна – дивний домашній улюбленець

Равлик, равлик вистав ріг

Дамо сиру на пиріг

Виставляє равлик роги – геть з дороги

 

 

Сьогодні серед домашніх тварин  разом з такими звичними хом’яками і папугами можна зустріти...  равлика. Великого равлика назва якого Ахатіна (Ahatina). Цей слимачок ідеальний улюбленець для тих у кого мало місця, мало часу, для людей які часто відлучаються з дому але хочуть утримувати вдома живу істоту. У равлика зовсім немає запаху, від равлику немає бруду. Равлик підійде для людей, що страждають від алегрії на шерсть чи пір’я.

 

Ахатіна може виростати в довжину до 30 сантиметрів, але звичайно зупиняються на 16. Строк іі життя приблизно 10 років.

Звичайно молюск  не такий контактний, як папуга. Але цей равлик здатний розпізнавати «своїх» і «чужих», с задоволенням повзає по руках і дуже любить купатися під струменем прохолодної води з крана.

 

Витрати на такого улюбленця мінімальні. Самою дорогою покупкою буде спеціальний тераріум – пластиковий прозорий  контейнер з кришкою, в якій буде багато дірочок для циркуляції повітря. Поки равлик маленький  можна обмежитись звичайним контейнером для харчових продуктів, тільки дірочки в кришці необхідно буде зробити власноруч. На дно тераріуму  необхідно насипати спеціальний грунт – кокосовий субстрат, який продається в зоомагазинах в брикетах. Інший варіант - звичайна земля з лісу, саду або городу. Не підійде земля для домашніх квітів, тому що звичайно в неї добавляють добрива, які можуть зашкодити ахатіні.

Всередину тераріуму можна покласти гілки, коряги, половинку кокосового горіху, пале листя, лісовий мох. Фантазія дозволить створити за прозорими стінами маленьку лісову казку. Чим більший тераріум, тим більший виросте його мешканець.

Харчується равлик овочами та фруктами.

 

Догляд за равликом досить простий. Звичайно раз в два-три дні класти порцію свіжої їжі, зволожувати грунт та прибирати результати життєдіяльності. Якщо необхідно виїхати, то в тераріум необхідно  покласти овоч чи фрукт, який швидко не зіпсується (наприклад морквину чи капусту) і залишити трохи води в пластиковій кришечці. Якщо равлику буде некомфортно він просто закриється в своїй хатиночці і засне.

 

Прихильники слимаків стверджують, що їх вихованці здатні...лікувати. Слиз равликів надзвичайно корисний і в салонах краси можна отримати нову послугу – масаж обличчя ахатінами. Деякі запевняють, що дозволяючи равлику повзати по шкірі можна позбутися шрамів, наприклад від опіків.

А тут фото моєї ахітіни, знайомтесь - Шоколадка

 

http://s43.radikal.ru/i101/1406/f6/f392a0b9adfd.jpg

13

Коментарі 3

  • 2015-01-07 13:36
    Какой ужас!!! Такое огромный ползающий слюнтяй... прямо фильм ужасов. Вот бы сварить его и съесть, улитки вкусненькие.
    • 2015-01-07 22:05
      А некоторые за то чтоб этот ужас по личику полазил кучу денежек платят -). У меня знакомая ходила на такой массаж, полностью избавилась от угревой сыпи на лице. А у меня такое чудо дома, но я пока на такой подвиг не решаюсь -)
      • 2015-01-07 23:41
        Я знаю, что угревая сыпь - проблема внутренних органов пищеварения (чаще всего) и если слизь от этого ужастика помогла, то думаю, что эффект временный. Понаблюдайте. До чего только косметология не додумывается!

© 2010 - 2024. Всі права захищено.