2011-01-16 16:51:49

Бал монстрів

Monster's Ball(2001)

Слоган фільму: "Життєві зміни можуть трапитись в одну мить"

Хенк (Біллі Боб Торнтон) та Сонні (Хіт Леджер) - батько та син, котрі приводять в дію смертні приговори. Вони працюють палачами, включаючи під час страти рубильник електричного стільця. Хенк плекає надію, що Сонні продовжить сімейну традицію, але Сонні не Хенк.

За збігом обставин життєва дорога героя Біллі Боба Торнтона пересікається з Летицією (Холлі Беррі), в котрої зараз не кращий період через трагедію в сім'ї.

Холлі Беррі в 2002 році отримала Оскар за кращу жіночу роль. На Берлінському кінофестивалі - Срібний ведмідь, також за кращу жіночу роль. Думаю, цілком заслужено.

Що стосується самого фільму, то для нього характерний монотонний темп на протязі всього перегляду. Очевидно, за допомогою цього прийому ражисер хотів показати всю трагедію ситуації, проте не можна сказати, що йому вдалось виконати задумане. Фільм, безумовно, залишиться в пам'яті через оригінальність сюжету, ще, мабуть, через непередбачуваність: важко сказати, що станеться в наступну мить з головними героями, а таких моментів в картині є достатньо.

Цікавий той факт, що бюджет фільму 4 млн. доларів, а касові збори в світі - більше 44 млн., тому з фінансової точки зору картина є феноменально успішною.

0

Коментарі 0

© 2010 - 2024. Всі права захищено.