2011-01-27 02:08:55

Важкі дитячі питання. Прості відповіді на деякі дитячі питання

 

Чесно відповідаючи на питання дитини, ти не лише задовольняєш її цікавість, але і допомагаєш пізнавати світ.

Питання малюка нескінченні. Йому цікаво усе на світі, і іноді не так-то просто відповісти на незліченні "чому".Особливо коли мова заходить про дорослі речі. Ти червонієш, збиваєшся і перекладаєш розмову на іншу тему. Адже про усе можна розповісти доступно і правдиво. 

 

ЧОМУ МИ РІЗНІ? 

"Чому я пісяю не так, як дівчинка"? - про це може запитати кожен дворічний малюк, повернувшись з садка. Розкажи йому про відмінність в будові тіла хлопчиків і дівчаток і покажи ілюстрацію в книжці. Поясни чим же ще хлопчики відрізняються від дівчаток. Дітей старше можна ознайомити з медичними назвами статевих органів. 

 

ЗВІДКИ БЕРУТЬСЯ ДІТИ? 

Дворічному малюкові досить відповісти: "З маминого животика", не вдаючись до подробиць. 4-5 літній малюк допитливіший : його цікавить, як малюк потрапляє в животик і яким чином виходить звідти. Поясните, що коли батьки дуже люблять один одного і сплять разом, до мами потрапляють клітини тата і з'єднуються з маминими, і так зароджується дитинча, яка росте у мами в животику, як в теплому будиночку. Коли він стає більше, мамин животик відкривається і він виходить звідти. 

 

ЧОМУ ПОМЕРЛА БАБУСЯ?

Не прагніть захистити дитину від правди. Показуйте рослини, які висихають восени, і розповідай, що подібне відбувається з тваринами і з людьми, коли вони стають старенькими. Можеш сказати, якщо це допустимо для тебе самої, що душа людини не помирає, а потрапляє на небеса. І улюблена бабуся залишиться назавжди в пам'яті і буде твоїм ангелом хранителем.Постарайтеся не злякати дитину і переконати її в тому, що він сам і його мама і тато житимуть ще дуже-дуже довго.

 

ЧОМУ ПАПА НЕ ЖИВЕ З НАМИ?

Краще, якщо про розлучення малюк дізнається раніше, ніж тато піде з сім'ї. І не варто детально пояснювати подій, які привели до розлучення. Скажіть, що тату і мамі краще жити окремо. Головне - запевнити малюка, що він зустрічатиметься з батьком так часто, як захоче.

 

0

Коментарі 1

  • 2015-01-14 14:31
    Дякую за зважені поради. Але останні дві нерозумні, бо скоріше нашкодять, ніж допоможуть. Діти розуміють що таке смерть по дитячому, бо вони стикаються з нею постійно, коли давлять ногою мураху, чи рвуть траву, листячко...А розкази про те, що померлі стають анголами охоронцями - це взагалі може зламати психіку дитинки...Пояснення, що мамі з татом треа пожити окремо - саме жахливе дя дитини, бо тоді дитина відчуває себе зайвою, непотрібною...

© 2010 - 2024. Всі права захищено.