2011-02-01 19:35:16

Великі дурниці великих людей

 

10 місце: Астроном XVI століття Тіхо Бразі, чиї дослідження допомогли серові Ісааку Ньютону створити теорію всесвітнього тяжіння, передчасно попрощався з життям через те, що вчасно не відвідав туалет. В ті часи покинути стіл до закінчення бенкету означало завдати тяжкі образи хазяїну будинку. Будучи людиною чемною, Бразі не посмів попросити дозволу вийти з-за столу. Його сечовий міхур лопнув, і, промучившись 11 днів, астроном помер.

9 місце: Впливовий державний діяч і філософ XVI століття Френсіс Бекон помер через те, що набивав снігом випатрану курку (йому прийшло в голову, що для збереження м'яса можна замість солі використовувати сніг, і він спробував перевірити свою теорію). В результаті експерименту курка так і не замерзнула, зате замерзнув сам Бекон.

8 місце: Жан-батіст Люллі, композитор XVII століття, що писав музику за замовленням французького короля, загинув від надлишку відданості своїй справі. Одного разу під час репетиції чергового концерту він так розгарячився, що, стукнувши тростиною об підлогу, пробив власну ногу і помер від зараження крові.

7 місце: Фокусник Гаррі Гудіні помер після того, як один прихильник ударив його кулаком в живіт. Гудіні дозволяв людям ударяти його, демонструючи чудеса непробивного пресу. Він помер в лікарні від внутрішніх ушкоджень.

6 місце: Джим Фікс, автор бестселера "Повна книга про біг", яка зробила біг підтюпцем поголовним захопленням в 1970-х років, помер від серцевого нападу під час бігу підтюпцем.

5 місце: Французький співак Клод Франсуа помер від електричного удару, коли він спробував поміняти лампочку, стоячи в наповненій ванні.

4 місце: Детектив Аллан Пінкертон помер від гангрени після того, як прикусив свій язик, спіткнувшись на тротуарі.

3 місце: Дванадцятий президент Сполучених Штатів Закарі Тейлор після церемонії в особливо жаркий день 4 липня 1850 року з'їв надто багато морозива, захворів нетравленням шлунку і помер через п'ять днів, пробувши президентів усього лише 16 місяців.

2 місце: Джек Деніел, "батько" знаменитого віскі "Jack Daniel's", помер від зараження крові через шість років після отримання травми ноги : він зламав палець, штовхаючи свій сейф, до якого забув комбінацію.

1 місце: Грецький філософ Хрисипп помер від сміху, спостерігаючи як його п'яний осел намагається їсти інжир.

 

1

Коментарі 1

  • 2011-02-01 19:46
    З декого доля іронічно понасміхалась.

© 2010 - 2024. Всі права захищено.