2011-01-28 01:24:31

"Вечори французького кіно" пройдуть у восьми містах України

 

Сьогодні в київському кінотеатрі "Україна" відкривається шостий щорічний фестиваль "Вечори французького кіно", який подарує українському глядачеві можливість побачити новітні фільми Франції. Після Києва проект відвідає Харків, Львів, Донецьк, Запоріжжя, Дніпропетровськ, Одесу і Севастополь.

Як повідомляє "Артхаус Трафік", впродовж фестивального тижня кожен вечір демонструватимуться кращі картини нового сезону за участю зірок французького кіно.

Фільмом-відкриттям стане новий фільм Аббаса Киаростами "Завірена копія", головну роль в якому зіграла Жюльєт Бінош.

Також в програмі фестивалю : треш-хоррор-комедія Квентіна Дюпьє "Гума" - оммаж B - movie сімдесятих і класиці Вима Вендерса від головного послідовника патафизической лінії кінокомедії у французькому кіно; фільм наймолодшого представника французької "нової хвилі" Франсуа Озону "Притулок", в якому знаменитий фільммейкер переглядає своє негативне відношення до сімейних цінностей; стрічка "Моя дівчинка не хоче" від головного романтика Франції Крістофа Оноре ("Паризька історія", "Усі пісні тільки про любов") і фантастична драма "Останній романтик планети Земля" з Матьє Амальриком в головній ролі.

"Завірена копія"

Джеймс - британський письменник - приїжджає в Італію на конференцію, присвячену проблемі оригіналів і копій в мистецтві. Там він знайомиться з француженкою, власницею картинної галереї, яка робить вигляд, що письменник - це її частенько відсутній чоловік. Письменник підіграє чарівній жінці, але ця безневинна гра незабаром стає небезпечною. Гра трансформує реальність, переходить в неї, і грань між оригіналом і копією стирається зовсім.

Режисер: Аббас Киаростами. У ролях: Жюльет Бинош, Жан-Клод Карьер, Агата Натансон, Джина Джакетти, Адріан Мур.

"Гума"

Тарантиновский поліцейський проводить невелику попередню проповідь про те, що усе у світі відбувається безпричинно - "no reason". А потім запрошує глядачів насолодитися вуайеристическим спектаклем про безпричинність життя і смерті. Самотня автомобільна покришка на ім'я Роберт - мешканець каліфорнійської пустелі - має розум, пам'ять і телепатичні здібності до руйнування усього живого. Шина веде життя типового серійного вбивці : подорожує по пустинних дорогах і забутих городках, ночує в готелях, дивиться цілими днями телевізор і висаджує в повітря голови перехожим людям. Чому? - No reason.

Режисер: Квентін Дюпье. У ролях: Стівен Спинелла, Роксана Мескида, Джек Плотник.

"Притулок"

Мюс і Луї дуже любили героїн і один одного. Коли Луї помирає від передозування, Мюс переживає гірші дні у своєму житті. Але незабаром з'ясовується, що вона ще і вагітна. У прагненні втекти від бід Мюс, що обрушилися на неї, переходить на метадонову терапію і від'їжджає в покинутий будинок, де, як вона сподівається, усі залишать її в спокої. Але одного разу в її тихий притулок вторгається нежданий гість...

Режисер: Франсуа Озон. У ролях: Изабелль Карре, Мельвиль Пупо, Луи-Ронан Шуази, Пьер Луи-Каликст, Клер Верне.

"Моя дівчинка не хоче"

Після розлучення з чоловіком Олена сама вирішує усі проблеми, які життя підкидає їй і двом її дітям. Вона наполегливо долає усі труднощі. Їй вже здається, що вона в змозі впоратися з будь-якими бідами. Але... тільки не з рідною сімейкою! Невтомні батьки, сестричка, братик і інші родичі твердо вирішили, незважаючи на її відчайдушний опір, зробити Олену щасливою. Такого "щастя" вона вже не винесе...

Режисер: Крістоф Оноре. У ролях: К'яра Мастрояни, Луї Гаррель, Марина Фоис, Жан-Марк Барр, Фред Улиссе.

"Останній романтик планети Земля"

Кінець світу близький - про це вже оголосили по радіо. У зведеннях новин повідомляють, що на Токіо скинута бомба, по Парижу завдано ракетного удару, але Робінсон, здається, не помічає загальної паніки. Посеред цього кошмару він шукає дівчину, яка стала для нього маною і мрією. У гонитві за нею він міг загинути десятки разів - чи йому боятися апокаліпсису? І він колесить по усій Європі, щоб обійняти її востаннє.

Режисери: Арно Ларье, Жан-Мари Ларье. У ролях: Матье Амальрик, Карин Виар, Катрин Фро.

Усі фільми демонструються на мові оригіналу з субтитрами.

 

0

Коментарі 1

  • 2011-01-28 03:37
    Усі фільми демонструються на мові оригіналу з субтитрами.
    А  це не зовсім зручно.

© 2010 - 2024. Всі права захищено.