2014-11-11 23:11:06

Вишивка – модно

[if gte mso 9]> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

[if gte mso 9]> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Вишивка, ще зовсім недавно була атрибутом національних свят, вишиванка -  одягом народних колективів і лише дехто вдягав її без усякої нагоди. Втім за останні декілька років, а особливо за останній рік вишиванка для багатьох стала невід’ємною річчю в гардеробі. Багато хто вважає, що вишиванка це - модно, інші вдягаючи її в повсякденному житті хочуть підкреслити свою любов до Батьківщини.

  Елементи вишивки, як говорять дослідники сягають своїм корінням до наших предків – скіфів. Розкопки підтверджують, що на одязі скіфів часто зустрічаються вишиті елементи. Як і у прадавні часи, найчастіше для вишиванки використовують льон і лляні сорочки, проте сучасна техніка дозволяє чудово поєднати наприклад, звичайну футболку і вишитий орнамент, який без усякої складності можна нанести за допомогою вишивальної машини. Можливо саме тому вишивка стала настільки популярною, адже зробила одяг доступним за ціною і різноманітний за фасоном.

 Жодна сучасна виставка чи фестиваль присвячений дизайнерським речам, хенд-мейду чи навіть показ моди національних дизайнерів не обійдеться без представлення речей в яких присутня вишивка, чого тут не побачиш, від класичних вишиванок, до справжніх витворів мистецтва. Це і вишиті ремні, вишитий верхній одяг,вишиті сумки, шарфи, навіть взуття з вишивкою. Використовують найрізноманітніші техніки та матеріали, це і вишивка бісером, вишивка стрічками, навіть вишивка шерстю за допомогою техніки валяння. Сучасна вишивка вийшла далеко за межі суто культурно-національного елементу в одязі, зараз її можна зустріти не лише в повсякденному одязі, а також у вишуканому діловому жіночому костюмі, інтер’єрному декорі, колоруванні автомобілів і ін..

0

Коментарі 0

© 2010 - 2024. Всі права захищено.