2011-01-26 22:47:53

Волосся: фарбувати або не фарбувати? Правила правильного догляду і фарбування волосся

Волосся: фарбувати або не фарбувати?

Вирішено! Ти стоїш в магазині навпроти фарб для волосся і хочеш терміново поміняти свій колір волосся, щоб освіжити свій вже обридлий образ і стати абсолютно іншою людиною. 

Як же вибрати новий суперколір? Так само як при виборі одягу і макіяжу. Якщо ти хочеш виглядати з новим кольором волосся як мінімум не гірше, чим раніше, він повинен відповідати твоєму "колірному" типу. Тільки спочатку ти повинна його визначити і зрозуміти, який колір підійде безпосередньо тобі.

 

1. Визнач свій "колірний" тип

"Колірний" тип задається твоїм кольором очей, відтінком шкіри і кольором волосся. Існує розподіл на два типи: "теплі" і "холодні". До теплих (весняний і осінній) відносяться сонячний, жовто-золотистий і помаранчевий відтінок. До холодних (літній і зимовий) відносяться фарби блакитнувато-сріблясті. Звичайно, якщо ти не виходиш за рамки "свого" кольору, можеш піти на ризик - кардинально змінити свій колір. До літнього типу підійдуть сірі, сріблясті відтінки, до зимового - чорний, синюватий бургундський, Горіхово-чорний відтінки, до весняного типу - золотисто-світлий і медово-коричневий, до осіннього - теплі мідні і "іржаві" тони.

 

2. Піднеси до особи пасмо із зразків фарби

У асортименті пропонованих фарб для волосся (а також в салонах) існують зразки локонів, забарвлених в потрібний колір. Але не завжди буває досить просто подивитися на них. Вибрані пасмочка піднеси до своєї голови, причому як можна ближче до розрізу очей або до тильної сторони долоні. Тільки так ти зможеш визначити, чи підходить вибраний тобою колір до твоєї природної пігментації.

 

3. Протестуй колір за допомогою піни відтінку

Якщо ти хочеш заздалегідь перевірити, гармоніювати нова фарба з твоїми очима і типу шкіри, купи і протестуй на собі піну-закріплювач відтінку. Якщо колір тобі сподобається, спробуй застосувати крем-фарбу, м'яку фарбу або інтенсивне тонування.

 

4. Кардинальну зміну кольору довір перукареві!

Якщо ти хочеш значно змінити свій колір, подумай, чи варто це робити, оскільки це сильно впливає на структуру самого волосся і послабляє його. Корені волосся, яке згодом відростає, сильно відрізняється за кольором, і його треба буде підфарбовувати. Щоб колір виглядав природним і доглянутим, також слід стежити за кінцями волосся.

 

5. Користуйся шампунем відтінку

Такий прийом, як шампунь відтінку полягає на одну третину з тих, що тонують емульсії. У перукарні або салоні краси майстер точно підготує той склад, який підійде твоєму кольору волосся. Візьми за правило: якщо ти проводиш тестування піною, а потім користуєшся шампунем відтінку, а потім накладаєш фарбу, усі ці засоби мають бути однієї і тієї ж фірми.

Тільки дотримуючись усіх правил підбору фарби для волосся і їх забарвлення, у тебе буде дуже ефектний і природній колір волос, який допоможе тобі освіжити свій осінній образ!

 

4

Коментарі 0

© 2010 - 2024. Всі права захищено.