2011-09-25 08:15:54

Впіймати злодія / To Catch a Thief

To Catch a Thief (1955)

Джон Робі, був колись неперевершеним професійним злодієм, відомим під прізвиськом «Кіт». «Коту» пощастило: він зумів вчасно «зав'язати» і красиво піти. Зібравши капіталець, Робі вирушив «на пенсію» і елегантно спалював життя на французькій Рив'єрі.

Але вишуканому і спокійному життю екс-злодія приходить кінець після того, як хтось починає грабувати багатіїв, один в один в стилі Робі. Так як підозри логічним чином падають на Джона, то він вирішує в що б те не стало знайти свого імітатора!

Альфред ХічкоктаКері Грант - спеціально виділю ці імена жирним, щоб Ваш погляд в першу чергу впав на це вибухове поєднання. Фільми "Дурна слава" (1946) та "На північ через північний захід" (1959) Вам про щось говорять? Так і про "Впіймати злодія" неможливо говорити без захоплення. І до речі, в фільмі також зіграла чарівна Грейс Келлі.

1

Коментарі 1

  • 2011-09-25 08:28
    Знову, знову і знову рекомендую переглянути справжнім цінителям світової кінокласики, хоча, швидше за все, вони вже бачили цю картину. В більшості фільмах Кері Гранта присутня деяка комедійність. Це прослідковується в його шпигунсько-детективних фільмах. А про  комедії з ним, наприклад, "Його дівчина п'ятниця" (1940) (ще один шедевр, якщо не бачили - подивіться в обов'язковому порядку) і говорити нема про що - хоча, ні, скажу: геніальні комедії. Ще одна комедія за участі Кері, а також і Джеймса Стюарта - "Філадельфійська історія" (1940) - забагато шедеврів як на одну сторінку сайту.
     
    Тільки не подумайте, що я веду до того, що герої Гранта - це веселі, несерйозні люди. В тій же "Дурній славі" можна побачити його в іншому світлі, багатогранний акторський талант.

© 2010 - 2024. Всі права захищено.