2014-12-30 22:39:26

Віщі сни

Чи бувало у вас таке, що сни, які вам снились несли інформацію про події з майбутнього в буквальному вигляді чи символічному?

Багато вважають, що сон віщий,  коли він відтворює, несе інформацію про подію яка згодом відбувається майже з точністю. Проте не завжди цей сон є віщим, адже наша уява, якщо ми про щось думаємо може в сні немов відтворити ситуацію  змоделювати її саме так, як вона відбудеться , такі сни можна назвати інтуїтивними, адже ми обміркувавши все можемо не зробити висновок, зате наша підсвідомість робить його у вісні.

Тема віщих снів викликає багато суперечок, скептики в них не вірять, психологи пояснюють, а люди з надзвичайними здібностями стверджують, що сни займають вагоме місце в пізнанні себе, світу, і майбутнього.

Багато відомих психологів таких як Фрейд, Міллер, Кастанеда намагались пояснити сни за допомогою психології. Вони тлумачили сни і намагались показати їх як невидимі сигнали нашого організму на нашу поведінку, потреби, бажання, рівень реалізації власного я, комплекси, страхи, очікування.  В усіх них є багато послідовників, які керуються їхніми працями в тлумаченні снів. Експерименти зі снами проводяться і досі.

Вчені доказують , що слідкуючи за снами, можна попередити захворювання. Наприклад, якщо сниться, що ви приміряєте тісний одяг, піднімаєтесь вгору , тонете у воді то варто провірити серце, а якщо вам часто сниться вода, спрага то потрібно слідкувати за рівнем цукру у крові. Про проблеми з сечостатевою системою можуть свідчити часті сни про риб і інших жителів водойм,  сни про змій можуть попередити про можливе захворювання суглобів. Сни про м'ясо можуть свідчити про проблеми з травною системою, печінкою, або нирками. Проте не варто хвилюватись , просто слідкуйте за своїм здоров’ям. Можливо вода вам сниться не через підвищений рівень цукру, а просто через сухе повітря у вашій спальні.

 

             Щоб там не говорили, а сни снитись не перестануть, головне пам’ятайте, здоровий сон запорука бадьорості наступного дня.

1

Коментарі 10

  • 2014-12-31 01:53
    Особисто в мене, досить двояке ставлення до віщих снів.  
    Бо з одного боку мені часто сняться сни віщого-інтуїтивного характеру, такі як сни про водоймища з мутною водою, що на хворобу. Одного разу мені наснився сон про те, як ми з подругою сидимо в чистенькому водоймі розміром з ванну, потім поступово він починає наповнюватись каламутною, болотистою рідиною. Я швидко вискочила, а подруга лишилась, і ще пару наших друзів по черзі приєднались до неї. Після цього сна за кілька днів захворіла ця подруга, а слідом за нею в тій самій послідовності, що і заходили, захворіли наші друзі. Подібних снів в мене було чимало, бо сновидіння в мене щоночі. 
    Але трапляються і інші. Неодноразово уві снах я бачила загиблих людей, з такими подробицями, яких я знати не могла на той час. Деколи вони могли щось мені сказати, якусь дрібничку, а згодом я дізнавалась що ці факти насправді мали місце. 
    Я точно не ясновидиця чи екстрасенс, тому допускаю, що все набагато складніше ніж просто наукова або потойбічна версія природи таких снів.
  • 2014-12-31 01:56
    Під час сну мозок людини працює. Сни є продуктом його роботи. Вчені ще не вивчили досконало можливості мозку донині. Адже в пересічної людини задіяно, за різними джерелами, від 7 до 12% клітин. Хто зна, може ми справді бачимо майбутнє у снах?
  • 2014-12-31 02:48
    Коли моїй бабусі поставили діагноз - рак, сказали, що жити їй залишилось не більше місяця, але нічого мені не снилося. А от через півроку, коли я - соромно зізнатись - не дуже часто про бабусю навіть думала, бо в мене сталося тоді перше кохання, мені наснився сон. Це сталося зранку. Я прокинулась, але чомусь ще вірішила полежати і заснула, хоча зазвичай після пробудження вже нормально не заснеш, а тільки вилежуєшься. Не буду описувати подробиці, але мені наснилася Смерть, і я знала, що вона чемчікує по бабусю, і благала її трохи зачекати, а вона мені щось відповідала, але тихо і нерозбірливо. Я вирішила затримати її, і в той час, коли мені спала ця думка, Смерть перетворилася на кошеня і кинулася на мене. Я відчула легкість в усьому тілі, мене начебто підкинуло вгору, і я прокинулася досить перелякана. Через дві години мені сказали, що бабуся померла. Я відповіла зовсім без емоцій: "Я знаю". Вона померла саме в той час, коли мені снився сон. Може, навіть в ту мить, коли на мене кинулось кошеня, що символізувало уві сні Смерть. Мені моторошно і досі, хоча пройшло вже 23 роки.
  • 2014-12-31 08:03
    Якби ви почитали роботу Стівена Лабержа "Практика усвідомленого сновидіння", то дізналися би багато чого цікавого! Так можна не тільки чекати віщого сну, а можна і замовляти собі сни які завгодно! 
    Віщі сни існують і нікуди не дінешся! А ось те, що люди не вірять, не хочуть вірити, так це проблеми чи бажання людей.
  • 2014-12-31 08:34
    Я думаю що такі сни бувають у кожної людини але не потрібно на це звертати увагу
  • 2014-12-31 10:02
    Мені снились такі сни декілька раз у житті. В основному це попередженні про якісь негативні моменти в житті. Якщо наснився щур, то це до сварки. Якщо зуби до хвороби. Якщо зуби з кров’ю до важкої хвороби. Але я намагаюсь не надавати сновидінням великого значення.
  • 2014-12-31 13:41
    Вірити чи ні, право кожної людини...що не кажіть,а погані сни частіше всього збуваються,якщо меня присниться багнюка- обов'язково захворию..Ну а з хорошого, мені на святки приснився мій майбутній чоловік,от тепер і не вір у сни))))
  • 2014-12-31 16:19
    Віщі сни сняться кожній людині, але хтось не звертає на них увагу, а хтось зовсім не запам’ятовує сни. В віщих снах можуть біти відповіді на ваші питання, або застереження. Я відношусь до тих людей, котрі вірять в віщі сни. Мені вони сняться доволі часто, в снах приходить моя померла бабуся і намагається застерегти від чогось, або радить щось.
  • 2014-12-31 18:56
    А я не чекаю віщих снів, а сама їх "замовляю"))) Коли стикаюся в житті з важкою ситуацією, з якої складно знайти вихід чи зробити однозначний вибір, вкладаючись спати, розмірковую над цим, зважую всі за і проти і, засинаючи, сподіваюсь побачити уві сні підказку. І часто бачу їх, підказки! Тільки в такому випадку не слід зранку різко прокидатися по будильнику, варто ще полежати з заплющеними очима, згадати сни, поміркувати над ними, співставити, реальність і сновидіння- і часто це допомагає знайти вихід із складної ситуації!
  • 2015-01-01 09:39
    Вірити у віщі сни майже неможливо,в основному бувають такі випадки, що трапляються схожі ситуаціії які раніше були у наших снах,але варто зауважити, що сліпими людям "образи і картинки" в підсвідомості не виникають лише,звуки і запахи.Тому варто обдумавати свої кроки наперед і не перетворювати сни у реальність.

© 2010 - 2024. Всі права захищено.