2011-05-05 17:45:20

Голландці створили найбільший сенсорний дисплей у світі

Дивлячись на цю фотографію, особисто у мене відразу виникають асоціації якщо не з фантастичними фільмами, то з фільмами про шпигунів, всяких там над-секретних центрах і іншому. Але насправді ця сенсорна панель не належить ні ЦРУ, ні ФБР, ні якому-небудь іншому розвідувальному управлінню США або іншої країни. Найбільшу сенсорну панель у світі створили розробники з університету Гронинген, це в Голландії. Усе це використовується не для упіймання злочинців, а для спостереження за роботою гастарбайтерів на конопляних полях навчання студентів математиці і комп'ютерним наукам. 

Кут огляду системи складає 135 градусів, при довжині в 10 метрів і висоті майже три метри. Звичайно ж, це не ЖК і не плазма, уся система складається з прозорого дисплея, 6 камер Optitrack, 1000 інфрачервоних світлодіодів і іншого устаткування. Характеристики панелі вражають: дозвіл 4900*1700 точок, час відгуку 50 мс і частота оновлення 120 Гц. 

На жаль, невідомо , скільки ж було витрачено на створення такої шикарної системи, але можна припустити що така панель коштує дуже недешево. Виглядає усе це так, немов хтось узяв Microsoft Surface, і збільшив розміри цього пристрою до невпізнання. До речі, як говорилося вище, панель - сенсорна, поверхня здатна обробляти до 100 дотиків одночасно (так, це начебто 10 чоловік кинулися б малювати щось на поверхні панелі відразу десятьма пальцями).

Такої кількості добровольців для випробування розробники не знайшли, та і не особливо треба це, а ось парочка на відео відмінно демонструє роботу усієї системи. Дивлячись на це сенсорне диво, залишається тільки позаздрити студентам університету, яким викладають точні науки з використанням такої системи. Що і говорити, у вітчизняних університетах і звичайний-то сенсорний дисплей - рідкість (звичайно, не в усіх, але в переважній більшості).

0

Коментарі 0

© 2010 - 2024. Всі права захищено.