2014-12-16 15:27:51

Готуємось до новорічних свят разом з дітками

Зараз на дворі чудовий час – час підготовки до новорічних і різдвяних свят, який маленькі дітки сприймають як казку. Вони вірять в Діда Мороза, чекають на дарунки від Святого Миколая, вчать різдвяні колядки щоб привітати хрещених, сусідів та друзів.

В цей час можна придумати масу різноманітних занять, щоб провести з дітьми більше часу, якого сучасним батькам так не вистачає.

Я опишу ті новорічні ідеї, які вже декілька років успішно живуть в моїй оселі.

 

Адвент – календар призначений вести облік днів з 1 грудня до Нового року. Є маса варіантів створення такого календаря – фантазія безмежна. Від звичайних паперових конвертиків, до складних конструкцій, що складаються з великої кількості деталей. Я зазвичай роблю конвертики ,які кріпляться до стіни. В кожному конвертику маленьке завдання для дитини, яке кладе туди різдвяний гномик -). За дуже добре виконане завдання наступної ночі гномик принесе окрім нового завдання ще приз за виконане попереднє. Якщо дитина маленька, то адвент календар можна зробити на меншу кількість днів (наприклад на останні сім днів перед Новим роком або на період з Нового року до Різдва).

 

Новорічні іграшки з фетру. Нове і модне заняття. Його плюс в тому, що можна створити прості іграшки, які буде здатна зшити і прикрасити дитина 6-7 років. Для початку можна купити синтетичний фетр двох-трьох кольорів. Зовсім економ варіант – різнокольорові серветки для прибирання.

Самі прості іграшки – звичайні кульки, рукавички або ялинки. Дві половинки зшивають яскравими нитками, наповнюють ватою або синтепоном. Прикрасити можна ґудзиками.

Дітки з задоволенням власноруч створюють подібні  іграшки. У більшості випадків вони виходять не дуже гарними, але дитина відчуває багато радості, коли бачить своє творіння на ялинці.

 

Сніговик з ниток. Принцип зовсім простий. На повітряну кульку намотуються змащені клеєм ПВА нитки. Коли клей висихає кульку здувають, частинки приклеюються або пришиваються одна до одної. З картону вирізаються дрібні деталі – очі, рот, ґудзики. З кольорового паперу можна зробити шапку і  шарфик.

 

Фігурки з соленого тіста.  Можна мотивувати дитину зліпити подарунки бабусям, хрещеним або іншим знайомим дорослим. Все залежить від фантазії і здібностей дитини. Можна створити і зовсім простого сніговита або ялинку, і цілу картину з Дідом Морозом, Снігуронькою і оленями.

 

А можна взагалі не перейматися і зробити дитині велике свято – прикрасити ялинку виключно конфетками і  мандаринами.

1

Коментарі 3

  • 2014-12-22 19:13
    А ще діти люблять вирізати сніжинки та гірлянди із паперу. І з великим задоволенням малюють на вікнах (для цього чудово підходить зубна паста - легко наноситься, легко змивається та міцно тримається). Чудові іграшки на ялинку можна зробити із "папьє-маше", діти цю техніку освоюють дуже швидко.
  • 2014-12-25 16:54
    Головне роботи подарунки з малечею не заздалегідь, а ближче до свят. А то діти тримати секрети не вміють. Не витримують і дарують подарунки рідним зразу. Мій уже свого тата привітав з Різдвом і Новим роком.
    • 2014-12-25 20:29
      Так, це вони можуть - розкажуть і те що треба , і те що не треба.

© 2010 - 2024. Всі права захищено.