2012-02-02 09:14:58

День святого Валентина

День святого Валентина, або День закоханих - свято, яке 14 лютого відмічають багато людей по всьому світу. Імовірно названий по імені одного з двох ранньохристиянських мучеників з ім'ям Валентин - Валентин Інтерамнський і Валентин Римський. У деяких єпархіях католицької церкви цього дня відмічають пам'ять святого Валентина. В Україні свято носить світський характер, відношення католицької і православної церков до цього свята неоднозначне. Відношення деяких представників духовенства ісламу до цього свята є негативним.

Ті, що відмічають це свято дарують коханим і дорогим людям квіти, цукерки, іграшки, повітряні кульки і особливі листівки (часто у формі сердечка), з віршами, любовними признаннями або побажаннями любові - валентинки.

За даними Асоціації вітальних листівок США, валентинки - найпопулярніші святкові листівки після різдвяних. Відправлення валентинок було модним у Великобританії XIX століття. У 1847 році Естер Хоуланд відкрила успішну справу по ручному виготовленню валентинок за британськими зразками у своєму будинку в місті Вустер, штат Массачусетс. З XIX століття саморобні валентинки майже зовсім поступилися місцем вітальним листівкам масового виробництва. Популярність таких листівок в Америці 19-го століття була передвісником подальшої комерціалізації свят в Сполучених Штатах.

 

3

Коментарі 0

© 2010 - 2024. Всі права захищено.