2011-01-28 01:28:22

Джуді Денч визнали кращою театральною актрисою усіх часів

Читачі британської газети про театр The Stage визнали Джуді Денч кращою театральною актрисою усіх часів, пише The Guardian. Голосування тривало десять тижнів, а серед кандидатів на це звання були такі відомі актори, як Лоуренс Олівьє, Пол Скофилд і Ральф Річардсон.

Як відмічає видання, очевидну перевагу по кількості голосів мали ті актори, які ще живі. Зокрема, вони зайняли місця з другого по четверте (Мегі Сміт, Марк Райленс і Ієн Маккеллен відповідно). На п'ятому місці виявився легендарний актор Лоуренс Олівьє, що помер в 1989 році і грав на сцені близько 60 років. Дев'яте місце в списку зайняла Ванесса Редгрейв.

Дізнавшись про свою перемогу, Денч заявила, що у неї просто немає слів. "Дуже складно відповідати такому званню", - сказала актриса.

Джуді Денч почала грати в театрі в 1957 році. Вона є власницею семи премій імені Лоуренса Олівьє, найпрестижнішої британської нагороди в області театрального мистецтва. Також Денч відома своїми ролями в кіно, зокрема вона грала роль М, начальника Джеймса Бонда, у фільмах цієї серії. Денч багаторазово номінувалася на "Оскар", але отримала цю нагороду лише одного разу - за роль у фільмі "Закоханий Шекспір".

1

Коментарі 0

© 2010 - 2024. Всі права захищено.