2011-01-22 03:32:27

Жовтневе небо

October Sky (1999)

Слоган фільму: "Створено на основі неймовірної правдивої історії"

Хомер Хікем (Джейк Джілленхол), підліток з невеликого шахтарського містечка Колвуд в Західній Вірджинії, ніколи б не подумав, що така епохальна подія, як запуск у жовтні 1957 року на земну орбіту Радянським Союзом першого штучного супутника, справить на нього таке незабутнє враження. "Захворівши" космосом, Хомер всерйоз налаштований побудувати власну ракету, заручившись при цьому підтримкою 3-х своїх друзів та вчительки, котра весь час вірила в "ракетну команду". А от батько Хомера, шахтар-роботяга, бачив в сині тільки такого ж трудягу, як він сам і не розділяв поглядів, пов'язаних з космосом. Але відмовлятись від своєї мрії твердо налаштований школяр не збирався ...

Неймовірний фільм! Хотілося б відзначити гру Джілленхола. В фільмі присутні як елементи комедії (запуск ракет, збирання металобрухту), хоча не так вже й багато цих елементів, та драми. Режисер заставляє переживати за головних героїв та радіти їхньому успіху. І до речі, фільм створенеий на основі реальних подій, що робить сюжет ще ближчим до глядачів.

За свою мрію варто боротись, якою б вона не була!

1

Коментарі 5

  • 2011-01-24 02:52
    Фільм непоганий, але побудовний на супер американських засадах. І все крутиться над якимись ракетами (які вже на той час досить були вивчені і без цих малят). Між рядків і замість ракети кожен може бачити що хоч впринципі. Єдине що тут показується це прагнення добитись чогось. Але роздувати з цього шось ух ти (на основі реальних подій і всяке таке). Які ж тут події-це дитячі забавки. Можливо для американців цей фільм шедевр (як впринципі і реслінг). Однак це америкоське життя і ,можливо, як прагнення до ідеалізму можна йому поставити вищий бал за середній. 
    • 2011-01-24 03:18
      Ракети - це мрії. Справді, неважливо, що буде на місці ракет. Мораль фільму - висока ціль варта того, щоб за неї поборотись, навіть якщо \"імовірність її досягнення 1 мільйонна\". 
      І все крутиться над якимись ракетами (які вже на той час досить були вивчені і без цих малят).
      \"Малята\" не робили вклад у вивчення ракет, а конструювали свої по розрахунках, кресленнях з книжок. 
      Які ж тут події-це дитячі забавки.
      Тут уже заслуга режисера, що він зумів заставити глядача переживати разом з підлітками за їхні \"дитячі забавки\".
      • 2011-01-24 03:23
        Я вже казав, що эдине що тут показано це прагненння добитись чогось. Ось і вся мораль фільму. Тому говорити мені те саме іншими словами не треба)
        Все інше не вражає, а смішить, хоч навіть гра акторів на висоті. Америка це)
         
        • 2011-01-24 03:31
          Що Вас могло насмішити, якщо головний герой - це невидуманий персонаж?
          • 2011-01-24 12:16
            Все. Стиль їхнього життя, відносини в сім\'ї, робота, шахта, відносини у школі, школа, значення освіти, формула на дошці яку він писав для реактивного руху ракети та і багато чого іншого. Думаю не варто вдаватися у глибину психології американців-це вже давно зробив Задорнов.

© 2010 - 2024. Всі права захищено.