2014-12-13 21:42:04

Кардамон – освіжувач подиху

Чи задавались ви коли не будь питанням чи є у природі аналог штучним осіжувачам подиху, таким як жуйка, льодяники, різні аерозолі та ополіскувачі.

Звичайно є!

Одним з таких є кардамон. Це багаторічна рослина з родини імбирних. Плоди кардамону мають дуже сильний аромат, трішки з камфорним ароматом. Колись кардамон називали «райським зерном» він і зараз відноситься до одних з найдорожчих спецій. Кардамон набув популярності ще у 8 столітті. Спочатку кардамон вирощували в Індії, зараз лідером з виробництва кардамону є Гватемала.

Кардамон має багато чудових властивостей як кулінарних так і лікувальних. З ним готують каву, перемелюючи її разом з кардамоном. Також кардамон додають до страв, випічки, напоїв.

 Одною з особливих властивостей кардамону на яку я звертала уже увагу, це те що його можна використовувати замість жувальної гумки , це натуральний освіжував подиху з антибактеріальним ефектом, він також сприяє травленню.

В кардамоні міститься багато корисних речовин, вітамінів групи В, а також цинк, фосфор, калій, магній, залізо.

В фітотерапії кардамон використовується як лікувальних засіб для ясен, ротової порожнини, а також горла. Він має як профілактичну так і лікувальну властивість .Також його застосовують при поганому травленні. Кардамон стимулює роботу мозку, заспокоює але не притуплює нервову систему, допомагає позбутись синдрому вічної втоми при фізичних навантаженнях.

Кардамон можна знайти в магазинах, у відділі спецій. Він буває мелений та в стручках. Перемелюють кардамон переважно з стручками, а тому його консистенція слабша, такий продукт при правильному зберіганні, зберігає свої властивості до 2 місяців, тому краще обирати кардамон в стручка.

Використовувати його дуже просто, додаючи до кави , чи просто декілька раз на день розжувати насінини кардамону замість жувальної гумки.

 

2

Коментарі 1

  • 2014-12-25 08:29
    Треба обов'язково спробувати. Хоча мені дуже не подобаеться його привкус :/ Єдине, де він мені подобається - це у "морковка по-корейськи", а так...Я ось знаю він сприяє схудненню. Точніше він прискорює обмін речовин, і худнуть тільки ті, у кого цей обмін був повільним.

© 2010 - 2024. Всі права захищено.