2014-12-29 12:33:54

Картини з пластиліну

Для тих хто часто буває на фестивалях і ярмарках, що зв’язані з тематикою рукоділля чи дитячої творчості не новина , що для створення картини можна використовувати не лише фарби. Майстри уже давно навчились використовувати для своїх композиційних картин усі підручні матеріали, які здавались би на перший погляд не поєднані.

Пластилінографія – малювання пластиліном достатньо новий вид декоративно-прикладного мистецтва, цей напрям який активно розвивається , уже давно вийшов за межі дитячої творчості, картини з пластиліну стають справжніми шедеврами.   

Картини з пластиліну це чудовий спосіб зайняти дитину, коли вам потрібно зайнятись своїми спав вами, а також чудовий спосіб, щоб прив’язати любов до творчості.

Для створення картини з пластиліну вам потрібно: пластилін, картон і вода.

  Якщо цим буде займатись дитина, намалюйте їй, чи роздрукуйте бажану контурну  картинку, для меншеньких , краще,  щоб це були простіші елементи, наприклад, фрукти,овочі, рослини.

Для старших це можуть буди цілі картини.  Якщо у вас немає часу для підготовки то можете придбати розмальовки на картоні. Адже їх можна обрати відповідно до віку.

Картини з пластиліну створювати надзвичайно легко. Змочивши пальці водою і відщипуючи невеличкі шматочки пластиліну кладемо на картинку і згідно форми заповнюємо по кольорах, це схоже так ніби наші пальці це пензлик, а пластилін це фарба, ми притискаємо пластилін до картону і робимо ним мазки як фарбами. Простіше кажучи – це розмазування пластиліну по картоні, для того, щоб наш малюнок залишався зрозумілим потрібно уважно слідкувати за контурами.

В пластилінографії використовують і елементи ліпки, наприклад ми можемо зобразити гроно калини, скачавши  з кусочків червоного пластиліну горошинки і приліпити їх надаючи їм форму грона, тоді картина з пластиліну буде об’ємною. Готову картину можна покрити спеціальним лаком.

Картини з пластиліну чудове заняття не лише для дітей, а і для дорослих, чудово знімає стрес і відволікає.

 

 Спробуйте і можливо ви створите свій шедевр.

 

11

Коментарі 5

  • 2014-12-29 12:39
    Моїй Софійці виповнилося два роки і ми з нею ходимо до дитячого будинку раннього розвитку. Там я перший раз побачила як роблять картини з пластиліну, дуже гарно, а головне корисно для дитячого розвитку.
  • 2014-12-29 13:08
    Дуже цікава техніка. Моїй дитині два роки. Малювати дуже любить (фарбами, олівцями), а про таку техніку я нажаль ніколи нечула. Обовязково спробую. Думаю дитині буде дуже цікаво. Почнемо з чогось простого і поступово будемо переходити до більш складних малюнків.
  • 2014-12-29 13:09
    Смотрится такое искусство очень и очень не дурно, ведь это не только занятия для развития деток но и реальное направление в искусстве, я лично была на подобного рода выставке в Питере!
  • 2014-12-29 13:20
    Ми таке робили на шкільних уроках малювання, але на склі. Виглядало це як вітраж. Але ж, звичайно, це можна практикувати з достатньо великими дітьми. 
    Ще можна з полімерної глини (термопластики) прикрашати рамки для фото.
  • 2014-12-29 14:07
    Тож, варто визнати, пластилінографія - нова цікава техніка мистецтва, я буду намагатись опанувати її разом зі своїми дітьми, спробуємо щось намалювати за допомогою пластиліну. Навіть, якщо наші картини не дуже зацікавлять можливіх глядачів, певен, що час ми проведемо весело і з користю.

© 2010 - 2024. Всі права захищено.