2015-01-11 18:16:12

Коли ресурсів не вистачає, організм починає економити

Так як ритмом і способом життя ми пожертвувати не можемо, а ресурсів з часом не залишається, організм починає спрямовувати енергію, яка пішла б на самовідновлення, лише на споживання. Через це організм починає погано відновлюватися.  Ми починаємо проходити такі стадії: 1. Поганий настрій. 2. Погане відчуття. 3. Рефлексії про тлін буття і всього сущого. 4. Хвороба. 5. Хронічна хвороба. 6. Все. Кінець.  Кожен сам вибирає, що робити. Для мене це питання стояло і стоїть дуже гостро.  Що робити?  По-перше, підвищити поганий настрій за рахунок збільшення часу на самовідновлення. Той, хто відчуває багато стресу, повинен і спати більше. Сон не замінити ні водою, ні їжею. По-друге, знизити втрати за рахунок оптимізації стрес-профілю дня. Що це означає? Та як перестати відчувати стільки стресу? Дуже просто, знати свої пріоритети. Отож, потрібно знайти і вивчити свої пріорітети!

1

Коментарі 12

  • 2015-01-11 18:36
    Звісно алгоритм вирішення проблеми правильний,але як кажуть- "гладко было на бумаге,да забыли про овраги",от в тому то й біда що знайти і вивчити свої пріорітети може далеко не кожен. Спробуй зараз, у такий неспокійний час, зрозуміти що для тебе є більш важливим,а що менш.От якби ще було розписано за яким принципом розставляти приорітети....а так питання залишається відкритим.
  • 2015-01-11 18:56
    Так, сон - це дійсно дуже важливий момент, але правильне харчування не менш важливо. Адже вже доведено, що фаст фуд, напівфабрикати не дають нашому організму нічого корисного, а зловживання цими продуктами в буквальному сенсі позбавляє життєвої енергії і навіть призводить до депресії.
  • 2015-01-11 19:03
    Дуже актуальна тема , раніше постійно хворіла і нудьгувала , поки не вирішила розібратися в причині всього цього. Виявилося усе простіше простого. Більше приділяти часу собі коханій , вчасно лягати спати, робити зарядку і правильно харчуватися. Вже рік відчуваю себе чудово.Люді любить себе і організм полюбить вас , живемо один раз.
  • 2015-01-11 19:37
    А вы знаете откуда берётся "энергия" в организме? С печени. Именно печень "пропустив через себя" всё, что мы потребляем храненит (как на складе) витамины, гормоны и микроэлементы, которые в нужное время извлекаются организмом. И именно в печени синтезируется и регулируется обмен веществ. Бережём печень, чтобы небыло стрессов!
  • 2015-01-11 20:18
    Згодна з попереднім коментарем і додам від себе, що нормальне харчування - один із наріжних каменів гарного самопочуття. Причому зауважте: не просто правильне, з підрахунком КБЖВ і двома літрами води, але збалансоване, де багатство корисних продуктів коли-не-коли розбавляється цукеркою чи шматочком піци. enough is as good, as the feast, як кажуть.
  • 2015-01-11 21:20
    На мою думку, треба не лише спати щоб вiдновити енергiю чи шукати сили десь в собi, а ще й звернутися до мистецьких поривiв душi: себто пiти до театру чи в оперу, балет, прочитати книжку чи подивитись душевний фiльм.
  • 2015-01-11 21:39
    Згодна з усими коментами, але хочу додати рекомендації зі свого досвіду: обо'вязково треба додати регулярне вживання полівітамінів (1 пігулка на добу) та прогулянка по свіжому повітрю кожного дня. Прогулянка для мене виявляється складною задачею, але я знайшла вихід: три зупинки я йду пішки до та з роботи. Бажаю усим скорішого відновлення!
    • 2015-01-11 21:48
      А я против поливитаминов. С хорошо работающим организмом не нужны никакие стимуляторы и поддержки.
  • 2015-01-11 21:41
    А на мою думку, джерелом невичерпної енергії, головним ресурсом для організму є кохання! Адже воно дає нам неймовірну силу, блиск в очах та відчуття повного щастя. Завдяки коханню в нас з'являються сили на неймовірні вчинки. Кохайте и будьте коханими!
    • 2015-01-11 21:47
      С правильным подходом, "кохання" - это метод для потери энергии :))))
  • 2015-01-11 22:57
    Взимку майже у всіх настрій не дуже тому, що вживаємо в їжу мало продуктів рослинного походження і організму особливу імунітету,не вистачає вітамінів тому потрібно хоча б на Новий рік чи на Різдво,споживати якогомога більше апельсинів і мандаринів(без чого вже не обходяться ці свята).І взагалі балувати себе зимою якимись фруктами.
  • 2015-01-11 23:28
    Да, действительно организм человека начинает экономить и искать дополнительные источники недостающей энергии , это отразится на желудке и других органах, так что не пытайтесь экономить на своем здоровье. Согласен что в статье есть некоторые полезные советы.

© 2010 - 2024. Всі права захищено.