2011-05-08 13:12:10

Компанія eBay Inc. придбала домен ebay.ua у львівської компанії "Комплекс"

Міжнародна компанія eBay Inc завершила в квітні 2011 року угоду з придбання домена ebay.ua. Про це повідомив HITech.Expert.

Вартість і умови угоди не повідомляються.

Домен ebay.ua був зареєстрований львівським підприємцем Я.Максимовичем влітку 2007 року, коли компанія "Комплекс" активно розвивала проект інтернет-аукціону auction.ua. На думку експертів, опитаних HITech.Expert, реєстрація домена ebay.ua була проведена для того, щоб вступити в переговори з компанією eBay Inc і впоследствие виступити партнером eBay на українському ринку.

Проте партнером компанії стала російська інвестиційна група "Російські фонди" і Digital Sky Technologies, які в листопаді 2007 року придбали 55% долю в компанії ТОВ "Українські Інтернет-аукціони", що володіла інтернет-аукціоном Auction.ua, залишивши 45% долю в компанії ТОВ "Українські Інтернет-аукціони" Ярославу Максимовичу, засновникові компанії "Комплекс".

У січні 2010 року інтернет-проект auction.ua на 100% був проданий польській групі Allegro в особі "Аукро Україна", що володіє сайтом Aukro.ua. В результаті угоди Aukro.ua став найбільшим інтернет-аукціоном в Україні з щоденною аудиторією більше 100 тис. користувачів.

За підсумками 2009 року об'єм ринку інтернет-аукціонів в Україні експерти компанії Paudis оцінювали в 1 млн. дол.

Компанія Allegro B.V. заснована в 1999 році, володіє інтернет-аукціонами в Польщі, Угорщині, Чехії, Данії, Норвегії, Швейцарії, Україні, загальне число користувачів яких перевищує 10 млн чоловік. Сервіс Aukro.ua працює в Україні з початку 2007 року.

Сервіс Auсtion.ua був запущений в Україні в 2003 році. На сьогодні сервіс є складовою частиною проекту aukro.ua.

Річний оборот найпопулярнішого інтернет-аукціону у світі eBay в 2010 році склав 9,5 млрд долл, чистий прибуток минулого року компанії перевищила 1,8 млрд. дол. Через аукціон в 2010 році було продано товарів на суму 53,5 млрд. дол., з яких 20,4 млрд. дол. було продано в США, інші - по всьому світу.

Проте Ярослав Максимович заперечує факт продажу домена. "На фоні більше десятка різних пропозицій ВИКУПИТИ у мене домен з пропозиціями в десятки тисяч доларів від різних людей (з яких до речі мінімум три представлялися особами афільованими з Ebay, а два показували про це документи), домен був не проданий, а фактично ДАРОВАНИЙ, з умовою компенсації реєстраційних витрат порядку $1000.  Гроші, до речі, ще не заплатили", - заявив він.

1

Коментарі 0

© 2010 - 2024. Всі права захищено.