2014-12-26 21:03:49

Кунжутне молоко

Така специфіка мого організму, що молочні продукти ним сприймаються не дуже, тобто погано розщеплюється  лактоза, така  особливість  за дослідженнями медиків  спостерігається в 75 % населення.  Це інколи призводить до того, що потрібно відмовлятись від деяких продуктів. Переважно це - молочні продукти, і особливо молоко. Що зробити якщо у вас подібна проблема, а молока все ж хочеться бо воно потрібне, в нашому раціоні адже в ньому багато кальцію.  

Одного разу на фестивалі серед запропонованих напоїв я побачила дуже цікаву пропозицію коктейль «Кунжутне молоко». Знаючи, що в кунжуті міститься багато кальцію я звісно спробувала це чудову на смак «Кунжутне молоко». Смак цього напою мене настільки приємно здивував, що не могла піти від них без рецепту. Так як люди  які представляли свої напої і їжу були переконливими вегетаріанцями вони радо поділились рецептом «Кунжутного молока»

Отже для молока нам потрібно

100 грам кунжуту

4 фініки

1 банан

1 літр води

Кунжут заливаємо водою так, щоб він був покритий зверху  і залишаємо на ніч настоюватись.

Зранку зливаємо воду, а кунжут мелемо на кавомолці, або за допомогою блендера-стакана, (якщо блендер не дуже потужний, то з кунжутом не впорається.)

За допомогою блендера перемолоти очищений банан і фініки .

Висипаємо перемелений кунжут і масу з банана та фініків  в ємкість і заливаємо 1 літром води. Добре перемішуємо і проціджуємо. От і все «Кунжутне молоко» готове.

 

Р.S. Залишки насіння кунжуту ,що залишились після того як ми процідили, викидати не варто, їх можна додавати до каші, виготовити грильяж, печиво, цукерки...

2

Коментарі 2

  • 2014-12-27 15:10
    Кунжутне молоко - це дуже корисний напій. В ньому багато кальцію. Я б порекомендувала такий напій вживати в першу чергу дітям, людям похилого віку та вагітним жінкам. Хоча й всім іншим він принесе лише користь.
  • 2015-01-01 21:14
    Дякую за рецепт. Днями спробую для малечi і для себе. Але повинна відзначити, що кунжут володіє дуже високою калорійністю. Містить дуже багато білків і жирів. І людям, які схильні до повноти, не рекомендують. Також, норма 100 грам кунжуту - це норма для дорослої людини. Напевно, і з вживанням "кунжутного молока", необхідно бути акуратним

© 2010 - 2024. Всі права захищено.