2014-12-22 23:10:28

Кунжут як ліки

В природі можна знайти для людського здоров'я багато корисних рослин, які можуть замінити продукти тваринного походження. Ще уДревньомуРимі, Вавелоні , Китаї та Древній Греції  знали, що кунжут є унікальним джерелом корисних речовин. Про лікувальні властивості кунжуту  в одинадцятому столітті Авіцена написав цілий трактат.

 

В останні роки людство все більше тягнеться до здорового харчування, кунжут в ньому займає дуже важливе місце, адже є чудовим джерелом кальцію. Добова доза кальцію дорослої людини, становить близько 780 мг, вона міститься в ста грамах кунжуту. Багатий кунжут і на мінерали: залізо, фосфор, магній, цинк та вітаміни груп А , С, Е.  В кунжуті міститься лецитин, тому його часто вживають в їжу люди які відмовляються від молока.

Кунжут рекомендовано вживати для лікування і профілактики атеросклерозу, адже він нормалізує ліпідно-жировий обмін, знижує холестерин в крові , та сприяє розсмоктуванню на стінках судин жирових бляшок, що попереджає утворення тромбів.  Позитивно впливає на організм при захворюваннях печінки, щитовидної залози, гіпертонії, захворюванні суглобів.

Кунжут позитивно впливає на статеву систему , як на органи малого тазу сприяючи покращенню кровообігу, так і для профілактики мастопатії і різних утворень в молочних залозах. Кунжут змішаний з лляним маслом, та маком є сильний афродозіаком для чоловіків і для жінок.

 

Кунжут також має і протипоказання . Серед них : індивідуальна не переносність, сечокам’яна хвороба, хворі нирки, підвищене згортання крові, вагітність.

 

 

Використання кунжуту як спеції в невеликій кількості не несе загрози навіть при протипоказаннях.

66

Коментарі 8

  • 2014-12-23 00:48
    Дуже люблю кунжут, часто його використовую при приготуванні страв. Ми з мамою, коли готуємо випічку, то обов'язково зверху або всередині посипаємо кунжутом, а також маком. Кунжут, трошки підсмажений надає випічці особливий смак. Я навіть і не підозрювала, що кунжут так позитивно впливає на статеву систему і попереджає утворення тромбів, тепер буду знати.
  • 2014-12-23 01:05
    Я вегетаріанка, тому досить часто вживаю в їжу кунжут і насіння льону. Запас корисних мінералів і вітамінів, який міститься в цих рослинних продуктах, не зрівняється з полівітамінами в таблетках, які ми купуємо собі в аптеці. Всім раджу їсти кунжут хоча б раз на добу - це смачно, а також дуже корисно.
  • 2014-12-23 02:13
    Одне хочу зауважити, перед вживанням кунжут краще розім'яти. Розмелені насіння краще перетравлюються організмом і принесуть більшу дозу вітамінів і мінералів.
  • 2014-12-23 02:58
    Здебільшого, в їжу кунжут я вживав лише з випічкою, яку дуже люблю. Це різного роду булочки та рогалики, куди часто додають цю корисну рослину. Щоправда, я не знав, що кунжут може так позитивно впливати на організм людини.  
    Особливо мене здивувало те, що поєднання кунжуту та лляного масла має ефект, описаний вище. Буду намагатися частіше вживати цю корисну рослину.
  • 2014-12-23 08:17
    Кунжут насправді дуже корисний у харчуванні продукт, він також багат на вітаміни групи В. Але, слід знати, що кунжутне насіння, як і інші насіння, дуже калорійний продукт. Людям, які стежать за вагою, слід використовувати кунжут в обмеженому обсязі.
  • 2014-12-24 21:03
    Я люблю додавати насіння кунжуту в салати зі свіжих овочів з рибою чи м'ясом, які заправляються оливковою олією. Просто притрушую зверху готовий салат, дуже смачно і корисно! А ще недавно знайшла рецепт домашньої халви з насіння кунжуту (навіть не знала, що така існує). Треба всього-навсього подрібнити у блендері насіння кунжуту і змішати його з медом в пропорції десь 1,5:1 і покласти на ніч до холодильника. Можна додати горіхів. Буду завтра смакувати!
    • 2014-12-28 14:52
      До речі, я-таки приготувала халву з насіння кунжуту (з мого попередньго коментаря)- дуже смачна! Схожа і на звичайну соняшникову халву, і на східні ласощі! Мені сподобалася)
  • 2015-01-07 01:14
    кунжут повинен бути з аптеки, супермаркету чи ще звідкись?

© 2010 - 2024. Всі права захищено.