2011-01-28 03:49:30

Леонід Кравчук призвав припинити футбольну клоунаду в Україні

Перший Президент України Леонід Кравчук у відповідь на останні резонансні події, що відбуваються в українському футболі, які привели до ультиматуму з боку FIFA по відношенню до України, виступив із заявою.

"Як перший Президент України, громадянин і патріот своєї держави, як людина який більше 30 років займається українським футболом, я глибоко стурбований ситуацією, яка реально погрожує іміджу і авторитету моєї країни в очах світової спільноти. Україна знаходиться на порозі можливого гучного міжнародного скандалу.

Міжнародна футбольна асоціація зробила офіційне попередження своєму членові - ФФУ, ігнорування якого автоматично передбачатиме застосування санкцій проти національної федерації.

До такого рішення FIFA прийшла, усебічно вивчивши ситуацію, яку затіяла групка людей, почавши переворот у ФФУ. Для досягнення своєї мети вони нехтують статутними нормами, демократичними принципами, прибігають до силового тиску, втручання представників органів влади в діяльність органів самоврядування, залякування, поводяться зухвало і цинічно. Представники FIFA вивчили ситуацію тут на місці в Україні і задокументували такі факти.

Хочу нагадати, що Україна пройшла важкий шлях до Євро-2012. Врешті-решт, в 2010 році уряд знайшов гроші і організував реальну підготовку до Чемпіонату. Справи пішли до кращого в усіх сегментах підготовки до Євро-2012.

Завдяки конкретним діям держави, громадських організацій навколо очікуваного футбольного свята почав складатися сприятливий морально-психологічний клімат і позитивне інформаційне середовище. І комусь це не сподобалося. Вони почали "хуторянську метушню" навколо ФФУ, демонструючи своє справжнє лице, свої наміри.

І саме тому я б'ю на сполох, коли бачу, як особисті амбіції купки людей, які паразитують на футболі, спотворюють реальну картину конструктивної діяльності головного партнера УЕФА, - національній асоціації.

Особливо мене обурює неадекватна поведінка опонентів ФФУ, які демонстративно заявляють про ігнорування попередження FIFA і, незважаючи на логіку і здоровий глузд, наполягають на продовженні своїх спроб реалізувати план перевороту в керівництві національної асоціації.

Такими провокаційними діями вони свідомо підштовхують Міжнародну футбольну асоціацію до невідворотного висновку про те, що дипломатичні засоби вирішення конфлікту вичерпані. Тобто вони активно спонукають FIFA застосувати проти України відповідні санкції. Важко повірити, що ці "діячі" не розуміють реалій. А якщо розуміють і продовжують діяти у такий спосіб, значить, для них власні амбіції важливіші за національні інтереси України.

Цю вибухонебезпечну клоунаду слід негайно припинити. Адже йдеться про авторитет України, про її європейське майбутнє. Тих, хто цього не розуміє, хто очманів від бажання керувати усім і уся, слід зупинити", - говориться в заяві Леоніда Кравчука.

Нагадаємо, що раніше FIFA дала офіційну відповідь на лист першого віце-президента ФФУ Сергія Стороженко, в якому той повідомляв про бажання більшості колективних членів Федерації футболу України ініціювати відставку Григорія Суркіса з поста президента.

У своїй заяві FIFA не підтримала бунтівників, угледівши в їх діях тиск ззовні, а також пригрозила Україні призупинити її членство в рядах організації.

Проте, в четвер, 27 січня, стало відомо, що десять членів виконавського комітету Федерації футболу України, до числа яких увійшли президент Прем'єр-ліги Віталій Данилов, перший віце-президент ФФУ Сергій Стороженко і інші, має намір ініціювати проведення засідання Виконкому національної федерації.

1

Коментарі 0

© 2010 - 2024. Всі права захищено.