2014-11-30 22:59:49

Майстер-клас. Різдвяний янгол

Для того, щоб зробити текстильного різдвяного янгола нам потрібно:- Тканина трьох відтінків(одна з них має бути однотонна найкраще бежевого кольору, так як з неї ми будемо шити обличчя. Найкраще використовувати натуральні тканини, наприклад льон чи хлопок.)

- Синтепон або шерсть для валяння чи інший наповнювач.

- Мереживо (краще використовувати лляне)

-  Пряжа для в’язання.

Наша викрійкаскладається з 7 різних деталей , які в свою чергу складаються з дзеркальних частин. А саме голова 2 частини, тулуб 2 частини , 2 ноги по 2 частини кожна, теж саме і руки, крила , 1 плаття, і один пучок пряжі для виготовлення волосся.

Якщо ви зшиваєте швейною машинкою невеликі деталі зручніше спочатку зшити, а уже потім вирізати, проте якщо ви плануєте зшивати вручну, то спочатку прийдеться вирізати.

Наступним етап, це правильно зробити надрізи для вивертання деталей щоб наш різдвяний янгол був гарним потрібно слідкувати, щоб дзеркальні деталі мали надрізи теж відповідно, в нашому випадку,  це деталі рук. Після, вивертаємо на лицьову сторону і обережно наповнюємо деталі за допомогою приготовленого наповнювача, я використовую кусочки синтепону.

Наповнені деталі голову, та обидві руки зашиваємо акуратним швом. Ноги вшиваємо в тулуб, загинаючи краї тканини в середину. Таким чином у нас уже готова основа(тулуб з ножками) до якого кріпимо голову.

Плаття являє собою прямокутний кусок тканини, довші сторони якого: одну обкидаємо і протягуємо нитку для того щоб потім стягнути , а до іншої пришиваємо мереживо. Менші сторони зшиваємо між собою. Таким чином стягнувши обкинену сторону у нас вийде платтячко у вигляді трапеції. Одягаємо платтячко так щоб шов на голові і шов на платті були з одної сторони. До шва на платті пришиваємо крила.

Шов на голові прикриваємо за допомогою волосся зробленого з пучка пряжі. Волосся –багато шарів нитки однакової довжини, приблизно 15 см, зшиваємо посередині , пришиваємо так, щоб вони закрили усю задню частину голови.

Ще декілька деталей і на різдвяний янгол готовий.Обличчя янголятка можна зробити різними способами, найпростіший це невеликі горизонтальні рисочки з нитки - очі , і посмішку, теж за допомогою горизонтальної рисочки трохи довшої ніж для очей, і не сильно натягнутої.

Руки пришиваємо відповідно приховуючи розрізи через які ми їх наповнювали. От і все наш різдвяний янгол готовий. Його можна використовувати як ялинкову підвіску , або ж у поєднанні з іншим різдвяним декором.

1

Коментарі 0

© 2010 - 2024. Всі права захищено.