2014-12-06 20:09:33

Монстер Хай - бути або не бути?

Сьогодні я спілкувалась зі своїми колегами на роботі стосовно новорічних подарунків для дітей. Моя донечка замовила Діду Морозу ляльку Монстер Хай. І багато донечок мойх співробітників у віці від 5 до 10 років теж в своїх листах написали, що бажають отримати такий подарунок. Але деяким діткам Дід Мороз під ялинку принесе зовсім іншу іграшку. Тому що іх батьки вважають цих ляльок страшними і потворними. І в процесі нашої розмови я намагалась дізнатись чому саме ставлення до монстриків погане. Виявилось, що негатив в більшості йшов від тих людей, які не дивились мультик. Девіз персонажів “будь собою, будь унікальним”. Необхідно сприймати себе і оточуючих такими, якими вони є насправді. Ці ляльки, ці персонажі вчать толерантності. Неважливо що в тебе шрами, ікла, або ти взагалі мумія, головне — що в тебе в середині. Що неможна оцінювати людину по її зовнішності. Оцінювати необхідно по тому, що всередині. Як на мене такий популярний мультик “Маша і ведмідь” від якого ніхто не втрачає свідомість, більш злий і жорстокий. А його дивляться дітки значно менші від тих, які захоплюються “Школою монстрів”.

 

Один з персонажів — дівчинка-зомбі Гулія. Вона погано говорить, погано ходить. Але вона дуже розумна і добра. І в неї багато друзів.

 Френкі має шрами, Дракулаура вампір — але вони самі кращі друзі, які завжди підтримають і прийдуть на допомогу.

 Клео справжня красуня. Не дивлячись на це діти її не люблять, тому що вона зла, підла і страшно шкідлива.

 

Дитина не розуміє повною мірою слів “труна”, “покійник”, “зомбі” ,”перевертень”. Дівчатка грають ляльками, грають в подруг і друзів, які потрапляють в різні цікаві історіїї. А ніяк в монстрів і вбивць. В мільтику немає і каплі крові, немає драк, вбивств страшних перетворень.

 

Дорослі сприймають ляльок зовсім по іншому. Діти бачать доброту і внутрішній світ. Залякуючи дитину всілякими забобонами дорослі обмежують її розвиток. Вони переносять свої фобії на своїх дітей. Який конкретно негатив несе в собі ця лялька? Чого бояться “правильні батьки”? Дитина почне вбивати на вулиці собак і кішок? Чи може почне спотворювати себе, щоб бути схожим на улюбленого персонажа? Ажде дитині купляють іграшку, а не ідола для поклоніння. Як іграшка може так вплинути на свідомість дитини? Єнергетика в сім”ї, а не в іграшках. Якщо дитина росте серед люблячих людей, якщо іі поважають і бачать в ній хоч маленьку, але особистіть, ніяка лялька не заподіє шкоди дитячій психіці.

 

0

Коментарі 1

  • 2014-12-24 23:05
    Я не схвалюю захоплення Монстрами і дійсно вважаю їх потворними, але який сенс у заборонах? Навіть якщо батьки заборонять дитині гратися з ляльками-монстрами, вони ж не стануть ізолювати її від подруг, які хизуються своїми колекціями Монстрів. Дитина просто почуватиметься позбавленою того, що мають її друзі. Коли моя дочка почала просити ляльки Монстер Хай в подарунок, мене це дратувало, але я себе заспокоювала тим, що дитина награється і заспокоїться - це краще, ніж перетворювати ляльку в недосяжну мрію. Так і сталося. Після двох років захоплення моя дочка збайдужіла до монстрів. Переросла.

© 2010 - 2024. Всі права захищено.