2011-01-26 21:42:48

Міфи про куріння. Шкода від куріння. Наслідки від куріння.

Часто чуєш від курців, або звичайних людей, що не курять, однак курців пасивних, неправдиві речі про куріння, його дійсну загрозу, його шкоду і його дію. Спробуєм розібратись у деяких аспектах такого непростого діла як куріння. Отож.

1. Сигарети знімають стрес 

Ні, підсилюють. Нікотин, що міститься в тютюнових виробах, викликає викид адреналіну, внаслідок чого у людини підвищується тиск, прискорюється серцебиття, підвищується рівень цукру в крові, через що тютюн підвищує чутливість до стресу. Але разом із цим нікотин ще й отруйний, оскільки токсично діє на мозок. Окрім нього, з тютюновим димом в організм потрапляє безліч інших шкідливих речовин, які поступово призводять до погіршення здоров'я. І чим воно стає слабкіше, тим більше схильною до стресів стає людина. 

 

2. Кинувши курити, можна набрати вагу 

Тільки на короткий час. Через кілька місяців, прожитих без сигарет, вага стає нормальною, тому що організм оздоровлюється і саморегулюється. 

 

3. Пасивне куріння не може серйозно нашкодити 

Може. Люди, що регулярно знаходяться в зоні дії тютюнового диму, частіше за інших страждають на ті ж захворювання, що і курці, аж до раку. 

 

4. Кальян менш шкідливий, ніж сигарети 

Ні. Вода, через яку проходить дим, очищає тільки від крупних твердих частинок. Завдяки тому, що такий дим вдихається легше, дрібні фракції потрапляють у легені глибше, через що шкода, яка заподіюється одним курінням кальяну, рівна шкоді від 40 викурених сигарет. 

 

5. Повністю очиститися від смол у легенях неможливо 

Можливо. Але для цього потрібно близько 5 років.

0

Коментарі 1

  • 2015-01-14 17:12
    Та й ви разказуєте неправдиві речі (( 
    2 - це залежить від особливостей організму. Я мала стаж куріння 20 років, коли покинула - схудла ще більше...а згодом набрала і тепер постійно стежу за вагою, бо набираю дуже швидко. Дві мої подруги спочатку вагу набрали, а потім схудли лише на треть набраної ваги...тож і вони тепер стежать, щоб триматися у нормі...Це на статистика, але це може бути...Тож міф, що вага нормалізується - це таки міф. 
    5 - заява яка не має лабораторного доказу. Є дослідження які свідчать що легені ніколи не очищуються від смол, так само як є свідчення і протилежні. Основу цих свідчень скадають результати паталогоанатомів...Тож сподіватися, що легені чисті після 5 років некуріння - це лише надія, причому необгрунтована...

© 2010 - 2024. Всі права захищено.