2011-01-28 01:12:35

Названі імена нових лауреатів імені Бажова

Стали відомі імена нових лауреатів літературної премії імені Павла Петровича Бажова. Сьогодні, 27 січня, в день народження відомого уральського оповідача, жюрі премії оприлюднило результати конкурсу. Сьогодні ж увечері в Камерному театрі Об'єднаного музею письменників Уралу в Єкатеринбурзі переможцям будуть вручені преміальні нагороди.

"Серед 67 книг і окремих творів, присланих з усієї Росії і з-за кордону, явних фаворитів цього разу було небагато,- відмічає голова жюрі і відділення Єкатеринбургу Союзу письменників Росії Андрій Расторгуев.- Проте цілком представницький шорт-лист дав досить поживи для роздумів і суперечок про роль і сьогоднішній рівень російської літератури в регіонах, суті і надзадачі поезії, прози і публіцистики".

Лауреатами премії імені Бажова за підсумками 2010 року стали Ніна Буйносова (Каменск-уральський, Свердловська область) - за продовження і розвиток російських оповідних традицій в книзі "Студений день"; Євгенія Изварина (Єкатеринбург) - за створення багатовимірного поетичного простору в книзі віршів "Часу джерело"; Олена Габова (Сиктивкар, Республіка Комі) - за цикл оповідань і повістей, що розкривають світ і проблеми сучасного підлітка, і Герман Іванов (Єкатеринбург) - за гармонійне філософське віддзеркалення звязку людини і природи в книзі ліричних віршів "Весло і човен".

1

Коментарі 0

© 2010 - 2024. Всі права захищено.