2011-02-03 19:59:22

Найдорожчі покупки мільярдерів в 2010 році

Журнал Forbes, що знає усе про найбагатших людей світу, склав список найдорожчих покупок, здійснених олігархами в 2010 році. Цього разу, "золоту" сходинку п'єдесталу пошани по праву зайняла Росія.

 

Найбільшу купівлю вчинив російський бізнесмен, власник лондонського футбольного клубу "Челсі" Роман Абрамович. За даними видання, підприємець придбав острів Нова Голландія в Адміралтейському районі Санкт-Петербургу. Це придбання обійшлося Абрамовичу в 400 мільйонів доларів. Forbes вказує, що бізнесмен має намір перетворити острів на культурний центр, де діятимуть готелі, магазини і офісні центри.

 

Другий рядок Forbes дістався любителеві мистецтва - американському мільярдерові Стівену Коену. Так, в 2010 році Коен, зокрема, придбав картину Енді Уорхола "Кока-кола", а також роботу Джаспера Джонса "Прапор", витративши більше 140 мільйонів доларів.

 

Бронзову медаль отримав пакистанський мільярдер Миан Мухаммед Манша, готель St, що купив. James Hotel & Club в Лондоні приблизно за 95 мільйонів доларів.

 

Четверте місце - Келсі Уоррен за купівлю ранчо в Колорадо за 46,5 мільйона доларів.

 

П'ятий - британський ювелір Лоренс Графф, що віддав 46 мільйонів за рідкісний рожевий діамант. 

 

Шостий в списку - мексиканський мільярдер Карлос Слім, що витратив 44 мільйони на особняк в Нью-Йорку.

 

Потім слідує Уейн Хайзенг, що купив елітний гольф-клуб в Джорджії за 40 мільйонів доларів.

 

16,7 мільйона доларів витратив Джозеф Лау на дві старовинні скульптури птахів, які за китайською традицією символізують довголіття.

 

Потім слідує Мухаммед бин Рашид Аль Мактум, що купив на лондонському аукціоні табун з 24 елітних скакунів за 5,4 мільйона доларів.

 

Замикає рейтинг Стенлі Хо, що витратив 330 тисяч доларів за два неїстівні гриби-трюфелі.

0

Коментарі 1

  • 2011-02-04 07:16
    Абрамович знову дивує цифрами потрачених грошей.

© 2010 - 2024. Всі права захищено.