2011-02-03 20:45:54

Найнесподіваніші питання на співбесіді. Для чого вони потрібні?

Перше завдання наймача - виявити особисту мотивацію претендента на відкриту вакансію, зрозуміти, наскільки вона співпадає з мотиваційною системою компанії. Для цього розроблені прийоми, що дозволяють визначити цей ключовий момент при влаштуванні на роботу. Тому нерідко претенденти на співбесіді стикаються з найнесподіванішими питаннями і завданнями. До яких сюрпризів потрібно бути готовим при зустрічі з рекрутером і потенційним начальником?

 

Давайте подивимося на найнесподіваніші питання, які зазвичай задають у відомих компаніях

 

- Якби ви вас зменшили до розміру олівця і поклали б у блендер, як би ви вибралися звідти? - Goldman Sachs.

- Поясните мені, що сталося в цій країні за останні 10 років - Boston Consulting.

- Оцінити за шкалою від 1 до 10 вашу неадекватність - Capital One.

- Як ви оціните вагу слона без використання комп'ютера? - IBM.

- Скільки баскетбольних м'ячів ви можете вмістити в цю кімнату? - Google.

- Як багато пляшок пива випивається в місті протягом тижня? - The Nielsen Company.

- Що таке філософія бойових мистецтв? - Aflac.

- З 25 коней виберіть трьох найшвидших. У кожних скачках одночасно можуть бігти тільки 5 коней. Як мінімальна необхідна кількість скачок - Bloomberg LP.

 - Якби ви могли бути будь-яким супергероєм, хто б це міг бути? - AT & T.

- У вас є торт до дня народження і ви можете зробити тільки 3 розрізи, щоб розділити його на 8 рівних частин. Як ви це зробите? - Blackrock.

- Для ряду чисел від 1 до 1000, назвіть мінімальну кількість необхідних спроб, щоб знайти загадане число, якщо ви отримуєте підказку" вище "або" нижче "для кожного припущення - Facebook.

- Скільки ігор повинні зіграти 5623 учасники турніру, щоб визначити переможця? - Amazon.

- Є три коробки, одна містить тільки яблука, одна містить тільки апельсини, і одна містить яблука і апельсини. Коробки були помічені неправильно, так що мітка не ідентифікує вміст. Ви відкриваєте одну з коробок із зав'язаними очима. Діставши один плід, як ви зможетее промаркировать усі коробки? - Apple.

- Скільки світлофорів в Манхеттені? - Argus.

- Ви знаходитеся в темній кімнаті без світла. Вам потрібні шкарпетки для вашого інтерв'ю, і у вас є 19 сірих шкарпеток і 25 чорних шкарпеток. Яка вірогідність того, ви отримаєте відповідну пару? - Eze.

- Що спільного у деревини і алкоголю? - Guardsmark.

- У вас є 8 монет, 7 важать однаково, одна важить менше. Користуючись вагами, знайдіть легку монету менш ніж за три кроки - Intel.

- Як ви думаєте, чому тільки невеликий відсоток населення заробляє більше $ 150 тис.? - New York Life.

- Ви управляєте 20 людьми. Організуйте їх, щоб з'ясувати, скільки велосипедів було продано у вашому районі минулого року - Schlumberger.

- Яблуко коштує 20 центів, апельсин коштує 40 центів, грейпфрут коштує 60 центів. Скільки коштує груша? - Epic Systems.

- Скільки лиж продається в Австрії? - RBS

- Яким буде квадратний корінь з 2000? - UBS.

- Потяг виїжджає з Сан-Антонио в Х'юстон із швидкістю 60 миль за годину. Інший потяг вирушає в Сан-Антоніо з Х'юстону із швидкістю 80 миль за годину. Х'юстон і Сан-Антонио знаходяться в 300 милях один від одного. Якщо птах вилітає з Сан-Антонио зі швидкістю в 100 миль в годину, потім обертається і летить назад в Х'юстон, коли він досягне потягу, то як далеко він залетить, коли потяги зіткнуться - USAA.A.

- Як зроблені M & M's? - US Bank.

- Що б ви зробили, якби успадкували піцерію від свого дядька? - Volkswagen.

- Ліси горять, народ бунтує на Манежній, інфляція зашкалює, корупція росте. У вас є айфон і твіттер. Що ви робитимете? - Адміністрація Президента Росії.

3

Коментарі 3

  • 2011-02-04 06:56
    Я, так розумію, останнє питання - це жарт )))
  • 2011-02-04 07:06
    На деяких співбесідах створюють ще й стресові ситуації для того, щоб перевірити як лидина себе поводить при відповідних обставинах, як переносить стрес, якщо робота може бути напруженою. Наприклад, десь читав, що на співбесіді виливали в обличчя склянку води і реакція була різною: то склянка спустошувалась таким же чином в обличчя рекрутера, то претендент на вакансію вставав і йшов геть, то просто витирав обличчя хустинкою, а агресивні - намагались кидатись стільцем, на котрому сиділи.
  • 2015-01-08 21:58
    Подібні питання задають не лише в деяких компаніях, а й у вищих навчальних закладах під час вступних іспитів на факультетах іноземних мов, тільки питання, зрозуміло, іноземною мовою.

© 2010 - 2024. Всі права захищено.