2011-01-31 16:05:26

На користувача "ВКонтакте" завели справу за закачування музики

На користувача соціальної мережі "ВКонтакте" уперше в російській практиці заведена кримінальна справа за розміщення нелегального аудіоконтенту. Про це повідомляє ІТАР-ТАРС.

Справа за статтею 146 УК РФ (порушення авторських і суміжних прав) збуджене за запитом представника фірми грамзапису "Нікітін", який повідомив, що "ВКонтакте" має місце незаконне поширення матеріалів, виняткові права на які належать "Нікітіну". Стаття 146 УК РФ передбачає покарання до 6 років позбавлення волі.

Як повідомили в прес-службі Управління "К", перевірка показала, що "одним з найбільш активних користувачів, що здійснюють незаконне відтворення і доведення до загального відома музичних творів, є 26-річний москвич, що розмістив на своїй персональній сторінці 18 аудіозаписів відомої російської музичної групи, число скачувань яких іншими користувачами склало понад 200 тисяч".

Фірма грамзапису "Нікітін" володіє правами на записи досить великого числа російських артистів. Cреди останніх релизов лейбла "Машина часу", "Хор Турецького", "Король і Блазень" і Amatory. Прес-служба "Нікітіна" відмовилася від коментарів з приводу порушення кримінальної справи про порушення авторських прав. Ім'я артиста, із-за якого почалося переслідування відносно користувача соціальної мережі, також не називається.

У серпні 2010 року соціальна мережа "ВКонтакте" була в судовому порядку звільнена від відповідальності за призначений для користувача контент. Це викликало невдоволення правовласників, які пригрозили зверненнями в правоохоронні органи без додаткових попереджень, у випадку якщо увесь нелегальний контент не буде видалений з соціальних мереж і з інших онлайн-майданчиків до кінця року. Окрім "ВКонтакте" в число компаній, які отримали претензії правовласників потрапили найбільші мережеві ресурси Росії : пошукові системи "Яндекс", Google, "Рамблер" і поштовий сервіс Mail.ru.

У січні 2011 року міністр зв'язку і масових комунікацій Ігор Щеголев підтримав лідерів Рунета заявивши, що відповідальність за нелегальний контент повинні нести користувачі, що розміщують його, а не сайт, який надає їм цю можливість.

1

Коментарі 0

© 2010 - 2024. Всі права захищено.