2014-12-28 19:06:23

Новорічні прикраси з соленого тіста ( майстер клас )

Для виготовлення новорічних прикрас, можна використати багато матеріалів. Сьогодні мені захотілось зробити прикраси з соленого тіста, скажу, що сама робила їх вперше, провіряла рецепт.

Отже, для того щоб замісити тісто з якого можна зліпити, вирізати, скрутити новорічні прикраси нам потрібні наступні інгредієнти.

2 стакани борошна(можна також додати крохмаль , тобто один з половиною стакан борошна і пів стакана крохмалю. З крохмалем з тістом працювати набагато легше. )

1 стакан солі дрібного помелу

1 неповний стакан холодної води.

Наші вироби будуть білого кольору, для бажання можна додати до води, або ж до борошна харчовий барвник, або ж розфарбувати уже готовий виріб.

Висипаємо борошно, крохмаль, сіль в ємність для замісу і гарно перемішуємо. Після чого невеликими порціями додаємо воду і замішуємо тісто. Коли наше солене тісто уже добре вимішане, воно перестає липнути до рук, і з нього можна уже робити виріб.  

            Сьогодні з соленого тіста я зробила ангеликів, зірочки, сердечка, і сніжинки.

Для цього скалкою розкачуємо тісто товщиною десь 5 міліметрів, і вирізаємо за допомогою ножа чи інших інструменті потрібну форму. Я використовувала  металеві форми для  пряників.

За допомогою, зубочистки можна нанести текстуру , щоб наш виріб був цікавішим.  З соленого тіста не обов`язково вирізати, з нього можна ліпити, як наприклад, з пластиліну тут уже  потрібна ваша фантазія.

Якщо це підвіски на ялинку, так як в мене, то в них за допомогою зубочистки, потрібно зробити отвір в який потім можна буде просилити нитку чи стрічку.

Вироби з соленого тіста потрібно запікати при температурі від 150 градусів, до того як вони стануть твердими.

 

Після того як вони остинуть вироби з соленого тіста можна розфарбовувати, чи декорувати .

4

Коментарі 7

  • 2014-12-28 20:26
    Автор, дякую за запис. Я хочу спробувати такий вид творчості з дитиною, та все руки не доходять . Хоча сам коли вчилась в школі дуже любила робити поробки з соленого тіста. Цей вид творчості майже не вимагає фінансових вкладень, тісто робиться досить легко, якщо дитина зіпсує поробку не жалко витраченого матеріалу.  
    Готові вироби ще можна лаком покривати. Якщо немає лаку спеціального для невеличких виробів можна застосовувати лак для нігтів.
  • 2014-12-28 21:23
    дякую за статтю! я теж робила колись новорічні іграшки по цьому ж рецепту) але от завжди чомусь мене мучить совість - чи правильно я роблю що використовую муку в такі речі. Просто моя бабуся пережила голод 33 року і в нас було прийнято ніколи не залишати шматки хліба недоїдженими...
  • 2014-12-28 21:29
    Саме те, що потрібно в період фінансової кризи)) Тепер ялинку можна прикрасити саморобними іграшками і, як на мене, вона буде набагато кращою, чим з купленими, навіть можна сказати, ріднішою. Потрібно буде спробувати цей спосіб з племінниками... а свекор якраз ялинку приніс))
    • 2014-12-29 15:46
      Я з Вами згодна, що з такими цінами, ялинку можна прикрасити і саморобними іграшками, а також можна зробити новорічні подарунки для близьких і рідних з солоного тіста. Наприклад, зліпити – козу або ялинку.
  • 2014-12-28 21:42
    Дуже дякую за цікаву статтю і рада додати до тесту крохмалю. Моїй дитині 4 роки і ми дуже любимо ліпити. Ліплення солоним тістом з запіканням дуже сподобатися нашій дитині і може зацікавити нашу донечку на деякий час.
  • 2014-12-29 12:20
    Ми з дитиною с соленого тіста разом ліпимо фігурки тварин або букви. Потім розмальовуємо, а в кінці приклеюємо магнітик. Виходять чудові магніти на холодильник. Тепер всім гостям в першу чергу мала демонструє ці поробки, хвастається))
  • 2014-12-29 13:33
    В нас є традиція - ми кожний Новий рік покупаємо нову скляну прикрасу на ялинку, але в цьому році я не знаю чи зможу собі це дозволити. А ця пропозиція дуже економічний варіант виробів, та й згадати потім на слідуючий Новий рік буде про що. Мабуть таки варто скористатися. Дякую.

© 2010 - 2024. Всі права захищено.