2011-02-02 12:55:02

Пастки для покупців

 

1. Великий візок = великі витрати. Порожній простір візка викликає внутрішній дискомфорт і цілком з'ясовне бажання скоріше простір заповнити.

2. Величезні дзеркала в магазинах готового одягу - тонкий розрахунок: проходячи повз дзеркало, ніхто не може встояти перед спокусою кинути погляд на власне віддзеркалення. Немає такої людини, яка на 100% була б задоволена своїм зовнішнім виглядом. Рішення приходить миттєво - треба терміново щось купити.

3. Немає ніякої математичної різниці між однією футболкою за 100 крб. і трьома за 299 крб.! На ділі ми даремно витрачаємо 200 крб.

4. По дорозі до каси покупців підстерігають різні перешкоди - у буквальному розумінні слова. То тут, то там ми натикаємося на великі коробки з ходовим товаром. Продавці знають, що покупець більше схильний здійснювати імпульсивні покупки, якщо товар виставлений прямо на дорозі.

5. Найбільш затребувані продукти - молоко, хліб, сир - магазини часто розташовують в найдальшому кутку приміщення. Ці товари потрібні практично усім, але, поки ви до них дістанетеся, ви напевно побачите багато чого ще.

6. Прийшовши в магазин одягу і окинувши поглядом полиці, ми несвідомо спрямовуємося не до акуратних стопок светрів, а до вішалок, які виглядають трохи безладно. Наша підсвідомість говорить нам про те, що саме там знаходиться усе найцікавіше. Між тим, безлад на вішалках влаштовують самі продавці.

7. Знамениті "фінальні розпродажі", "повні ліквідації" і "знижки у зв'язку з відкриттям магазину" - це не більше ніж спроби магазинів позбавитися від залежаного товару (і, слід сказати, вони завжди приносять результат).

8. Магазини і ресторани часто збуджують апетит клієнтів смачними запахами. Особливо збуджують купівельне завзяття запахи свіжої здоби і кави.

9. Товари для дітей завжди лежать низько. Якщо не хочете істерик з приводу чергового "Киндер-сюрпризу", саджайте дітей на візки.

10. Щасливо ухилившись від усіх спокус і стоячи біля каси, не поспішайте розслаблятися! Адже у вас перед очима жуйки, шоколад, газети і батареї. Якщо придивитися уважно, виявиться, що ціна товару на касі трішки відрізняється від ціни товару в залі. На користь магазину, звичайно.

 

1

Коментарі 3

  • 2011-02-02 18:01
    Складається таке враження, що не всім менеджерам супермаркетів відомі ці істини. Бував в такому супермаркеті, де біля хліба лажать поліетиленові пакетики, в котрі хліб не влазить. Такі ж пакетики лежать і біля картоплі. Навіть якби й було бажання купити кілька кілограмів картоплі, то нема її там в що набрати.
  • 2015-01-28 20:13
    яка корисна інфа!!! Таки так, якщо знати ці маніпуляції з нашою психікою - то таки можно буде запобігти зайвим покупкам :) яя собі всю статтю забрала як пам`ятку :)
  • 2015-03-01 16:32
    Ну, це далеко не всі хитрощі супермаркетів))) Окрім продаж різноманітного товару, потрібно ще продати товар з коротким сроком годності. Для цього на передній план витягують, продукти, срок годності яких скоро закінчується, а свіжіші продукти лежать у самому закутку. 
     
    Також є поняття - "золота поличка" - поличка на рівні наших очей. Зазвичай, щоб розкласти товар на таких поличках, виробники неслабо платять магазину. Також на таких поличках продається самий дорогий товар і товар, який треба швидше продати.

© 2010 - 2024. Всі права захищено.