2011-02-03 19:52:03

Пояснення деяких безглуздих законів США

 

У США існують тисячі законів, діючих на рівні штату, графства або муніципалітету. Деякі з них нині здаються безглуздими. У цій статті дані пояснення деяких безглуздих законів. 

 

У штаті Каліфорнія заборонені лазні.

Причина: Цей закон був встановлений у кінці 1980-х років, коли було виявлено, що більшість гомосексуалістів, хворих на СНІД, заразилися в публічних лазнях. Закон був ухвалений, щоб зупинити розвиток епідемії.

 

У місті Лос-Анджелес заборонено облизувати жаб.

Причина: Закон був ухвалений після того, як міські підлітки виявили, що шкіра деяких жаб містить галюциногени. Наркомани відловлювали жаб і старанно облизували їх, а поліція нічого не могла поробити з цим.

 

У місті Норко закон забороняє жителям мати носорогів.

Причина: Норко має неофіційний титул "міста незвичайних домашніх тварин".Жителі міста тримають у будинках варанів, крокодилів, свиней, не кажучи вже про традиційних собак, кішок, кроликів, хом'яків і т. д. Домашні улюбленці мають звичай іноді втікати з будинку. Одного разу це сталося з дитинчам носорога, який завдав тяжкого збитку місцевим садам і газонам.

 

У цьому ж місті, жінкам заборонено носити взуття на каблуці-шпильці.

Причина: Одна жінка на шпильках наступила на грати водозливу і пошкодила ногу. Вона порахувала, що в усьому винен муніципалітет, що оснастив вулиці подібними небезпечними пристроями, звернулася до суду і виграла справу. В результаті, щоб запобігти появі схожих позовів в майбутньому, батьки міста порахували, що дешевше ухвалити особливий закон, ніж міняти грати.

 

У місті Боулдер заборонено виставляти дивани на ганку будинку.

Причина: В місті знаходиться великий і дуже веселий університет. У 2003 році журнал US News & World Report назвав цей храм науки кращим місцем для любителів розваг. Студенти люблять відмічати перемоги університетських спортсменів розведенням вогнищ на міських вулицях, що часто призводить до пожеж. Дивани є ідеальним видом палива.

 

У Флоріді двері усіх будівель повинні відкриватися тільки назовні.

Причина: На випадок пожежі людям легше вибігти на вулицю.

 

У місті Сисайд навколо усіх будинків має бути встановлена біла огорожа. Кожен будинок повинен мати красивий ганок.

Причина: Економіка міста заснована на індустрії туризму. Тому муніципалітет вирішив, що подібний дизайн дозволить створити "казкове містечко", що зробить його ще принаднішим для туристів.

 

У штаті Гаваї заборонені рекламні плакати на дорогах і в громадських місцях.

Причина: Реклама не повинна заважати туристам милуватися на гавайські пейзажі.

 

У місті Оверленд-парк заборонено влаштовувати демонстрації на похоронах.

Причина: Закон був ухвалений із-за однієї людини, радикального християнина, який регулярно з'являвся на похоронах гомосексуалістів з плакатами, які свідчили, що покійний заслужив смерть, і Бог його покарав.

 

У штаті Мічіган заборонено кидатися восьминогами в громадських місцях.

Причина: До ухвалення цього закону, під час матчів, в яких брала участь хокейна команда Detroit Red Wings, уболівальники кидали восьминоги на лід. Традиція з'явилася в 1952 році, коли команді треба було виграти усі вісім ігор, що залишилися, щоб виграти кубок Стенлі. На початку першої гри хтось з уболівальників кинув восьминога на лід - одну ногу за кожну гру - і Red Wings стали чемпіонами.

 

У штатах Нью-Джерсі і Орегон, люди не можуть самостійно заливати бензин у бензобак - їм повинен допомогти працівник АЗС.

Причина: Закон був ухвалений дуже давно, коли багато людей (особливо літні) не знали елементарних речей, наприклад, про те, що бензин вибухонебезпечний і біля заправки краще не палити. Власники АЗС боялися, що їх клієнти можуть підірвати заправну станцію.

 

У штаті Арізона заборонено полювати на верблюдів.

Причина: Армія США колись використовувала верблюдів як тяглову силу.Місцеві жителі, незнайомі з військовими експериментами, вважали двогорбих тварин новим видом диких тварин і полювали на них, чим завдавали серйозного збитку обороноздатності США. В результаті, верблюди були звільнені з військової служби і нині в напівпустелях Алабами живуть дикі верблюди. Полювати на них як і раніше заборонено.

 

У штаті Північна Кароліна громадським організаціям заборонено зустрічатися, якщо їх члени одягнені в однакові костюми.

Причина: Закон був ухвалений, щоб запобігти організації зборищ активістів місцевого ку-клукс-клану, які носять білі балахони.

 

У місті Мемфісі жебрака повинні отримати "ліцензію" від штату (яка коштує $10), щоб отримати право просити милостиню

Причина: Закон був ухвалений, щоб позбавитися від натовпів убогих, які окуповували туристичні пам'ятки в центрі міста.

 

У штаті Техас чоловікам заборонено носити з собою кусачки.

Причина: За часів Дикого Заходу, шахраї могли красти худобу, перерізуючи дротяні загорожі кусачками. Такі крадіжки стали настільки частими, що, врешті-решт, вирішили заборонити самі кусачки.

 

У штаті Західна Вірджинія учні не можуть відвідувати школу, якщо від них пахне цибулею.

Причина: В штаті росте певний вид дикої цибулі, яка має надзвичайно сильний запах. Запах відчувається навіть через декілька днів після його споживання.

 

У цьому ж штаті, будь-яка тварина, збита автомобілем, стає власністю водія машини.

Причина: Закон був ухвалений, щоб заощадити гроші на розчищення доріг. Крім того, під колеса автомобілів найчастіше потрапляють їстівні олені.

 

У штаті Вашингтон, люди, які приїхали в штат з наміром скоїти злочин, повинні спочатку подзвонити в поліцію і інформувати її про наявність подібних планів.

Причина: Закон був ухвалений - цілком серйозно - щоб зменшити кількість злочинів. Жителям інших країн і штатів, що скоїли злочин в штаті Вашингтон, додатково інкримінують і порушення цього закону.

 

2

Коментарі 1

  • 2011-02-04 06:51
    Після роз\'яснення деяких безглуздих законів - вони виглядають не такими вже й безглуздими. А останній, про намір здійснити злочин в Вашингтоні - верх геніальності )))

© 2010 - 2024. Всі права захищено.