2011-01-26 22:39:04

Правила здорового харчування. Поради і рецепти для здорового харчування.

 

Лекції, семінари, потім бібліотека, а ще потрібно надрукувати реферат. Поїсти? Яке там, потім, не зараз, адже тобі ніколи, ні-ко-ли! 

У тебе навіть удома немає часу, щоб приготувати повноцінне блюдо! Ти живишся на бігу і вважаєш, що не варто приділяти дорогоцінний час їжі, навіщо? Повір, якщо ти вважаєш так само, то тобі не минути проблем із здоров'ям в майбутньому.

 

Прийшов час потурбуватися про своє здоров'я і шлунок самій! І, повір, це ніхто не зробить краще, ніж ти сам!

Заглянь в холодильник будинку і подивися, який набір продуктів там є? Як вони поєднуються з твоїм робітником або учбовим режимом? Які продукти переважають? А чи знаєш ти, які продукти треба їсти, наприклад, перед заняттями спортом, а які з них впливають на інтелектуальну активність?

Навіть якщо ти живишся на швидку руку, то у тебе під рукою мають бути тільки корисні продукти, багаті необхідні для організму компоненти, вітаміни і мінерали, які дозволять не лише тобі насититися, але і допоможуть відновити сили без збитку здоров'ю. Спеціально для тебе - свіжі ради з правильного харчування і здорової їжі!

 

"Правильні" і корисні продукти:

Капуста, зелена цибуля, морква, крес-салат, брюссельська капуста, молодий шпинат, огірки, помідори, перець - в усіх цих овочах крохмаломісткі речовини містяться в невеликих кількостях, тому ти можеш їх їсти скільки завгодно!

 

Лосось:

Один з найкорисніших видів риб. Його м'ясо знижує рівень холестерину в крові і покращує роботу серця.

 

Яблука:

Якщо ти дуже хочеш їсти, то досить вгамувати голод, з'ївши два яблука. Пектин, який міститься в цьому фрукті, стримує апетит і дозволяє контролювати вагу.

 

Брокколі:

Оксиданти, що містяться в цьому овочі, уповільнюють процес старіння.

 

Ананас:

Виводить з організму шлаки і покращує процес травлення, допомагає спалювати жири.

Поїсти - і в спортзал!

 

Макарони:

Якщо ти займаєшся спортом, ходиш на тренування, то тобі необхідно є макарони. Вуглеводи, що містяться в макаронах, містять вуглеводи, які забезпечують безперервний приплив енергії. Тобі слід з'їсти одну порцію макаронів за 2,5-3 години до початку занять.

 

Бобові (горох, квасоля, сочевиця) :

Містять багато клітковини, вуглеводів, які повільно засвоюються, що також дуже добре під час інтенсивних занять спортом.

 

Рис (відварений) :

Є джерелом вуглеводів. Допомагають відновити сили після спортзалу. Пам'ятай, що, якщо ти намагаєшся позбавитися від зайвої ваги, то рисом не слід зловживати.

 

Курка (відварені або смажені грудки) :

У білому м'ясі грудок міститься мінімальна кількість жиру і достатня кількість білку. Вони допомагають наростити м'язову масу після тренувань.

 

Риба:

Також багата білком, збагачує натруджені м'язи після тренування білком.

 

Декілька правил здорового харчування :

 

1. Твій раціон повинен включати добову норму білків, жирів і вуглеводів.

2. У твоєму раціоні має бути правильне співвідношення продуктів.

3. Не можна їсти ті продукти, вживання яких тобою сприймається негативно або тобі не подобається смак їжі. Процес споживання їжі повинен приносити задоволення.

 

Коли ви приготували яку-небудь страву, то робіть трохи більше, ніж для однієї порції. Те, що залишиться, поклади в спеціальний бокс для їжі і візьми з собою в університет. Це краще, ніж хот-дог і кола в перервах між лекціями. Обід можна замінити кисломолочними продуктами, купленими заздалегідь або кефіром. Сухом'ятка, шоколадка, чіпси не мають бути заміною повноцінному обіду і полудню. І обов'язково снідай кожен ранок.

 

3

Коментарі 0

© 2010 - 2024. Всі права захищено.