2014-12-23 10:27:24

Рецепт дуже смачного і простого тіста для піци

Звичайно основу для піци роблять з простого дріжджового тіста на воді. Але це тісто мені подобається більше. Воно  підійде і для  піци, і для пирога, і для рогаликів. І для  ще багатьох виробів,  солодких або солених. Тісно на смак нейтральне, тому начинку можна зробити будь яку. Воно досить просто готується, тому підійде господаркам, які «не дружать» з дріжджовим тістом, яке досить складне в приготуванні.

 

Для однієї порції, якої вистачить на піцу (великий лист) необхідно

1 пачка маргарину 250 грамів

1 яйце

5 столових ложок цукрі

Половинка  стандартного пакетика сухих дріжджів

1 склянка молока

Трохи солі на кінчику чайної ложки

Приблизно 5 склянок борошна (може знадобитись трошки більше, видно в процесі замішування тіста)

 

 

Розігріваємо молоко, щоб воно стало теплим. Додаємо цукор і дріжджі. Розмішуємо. Сухі дріжджі можна замінити звичайними – половинка самої маленької пачки.

В миску кладемо маргарин, ножем розрізаємо його на маленькі частинки і ставимо на вогонь. Маргарин необхідно подрібнити, щоб він швидше розтанув. Вилкою постійно мішаємо.

В іншу тарілочку розбиваємо яйце, додаємо сіль і збиваємо.

 

Тепер все це з’єднуємо разом і поступово додаємо борошно. Спочатку вмішуємо його в тісто ложкою, потім з тарілки висипаємо масу на стіл і замішуємо руками, поступово досипаючи борошно. Тісто має бути пластичним, м’яким і не липнути до рук.

 

Кладемо тісто в пакетик (можна загорнути  в плівку) і відправляємо в холодильник на пів години.

 

За цей час можна підготувати всі компоненти для піци. Звичайно я роблю піцу з ковбаси (м’яса) і грибів – нарізаю тоненькими шматочками. М’ясо для піци має бути відвареним. Іноді додаю помідори, солодкий перець і мариновану цибулю (нарізану кружечками цибулинку необхідно залити оцтом, розведеним водою в пропорції 1:1 мінімум на пів години). І обов’язково приправи – прованські або італійські трави. Вони додають смаку і аромату.

 

Дістаємо тісто з холодильнику, розкатуємо кладемо його на лист. Оскільки до складу тіста входить маргарин лист не потрібно змащувати додатково – готовій виріб відділиться досить легко.

Тісто змащуємо кетчупом. Замість кетчупу можна потерти помідори, попередньо знявши з них шкірку. Рівномірно викладаємо основну начинку, потім додаткову (помідори, перець, цибульку). Додаємо приправи. Зверху засипаємо тертим сиром.

 

Випікаємо в розігрітій духовці при температурі 180 градусів 20 хвилин.

 

СМАЧНОГО

6

Коментарі 4

  • 2014-12-23 19:08
    Гарний рецепт. Але я студент, то знайшов спосіб готувати піццу без мікрохвильовки, на газплиті в сковорідці. Єдиний мінус такої піцци, як на мене - занадто жирна, хоча навіть це мої сусіди вважають за плюс, а смак - просто неперевершений. Але ваш метод передам матері)
  • 2014-12-24 23:38
    А в мене мати готує дуже смачну піцу «Хвилинка» насковорідці . Для цього знадобляться сметана – 4 ст.л., майонез – 4 ст.л., яйця – 2 шт., борошно – 9 ст.л., сода – ½ ч.л, для начинки – сир твердий – 100 г, кетчуп – 50 г, майонез – 50 г, ковбаса – 100 г, помідор – 1 шт., цибуля – ½ шт. Треба змішати всі інгрідієнти для тіста й вилити тісто на змазану маслом сквороду, зверху тіст намазати кетчупом і майонезм і висипати порізану начинку, накрити кришкою. Тримати на вогні доки сир не розлпавиться. Смачного!
  • 2015-01-01 12:45
    Найкраший рецепт тіста: взяти 0,5 л теплої води, 30 гр дріжджів та сіль. Муки скільки забере- тісто має бути рідше ніж на вареники. Замісили, присипали мукою.Дайте викиснути тісту принаймі годину, потім беріть тісто (воно буде досить рідким, тому використовуйте муку) ріжете, або рвете шматки і дуже тоненько розкачуєте, чим тонше тим краще. Ну звичайно грубина тіста залежить від того яку піцу любите ви чи тонку чи грубу. Смачного!
  • 2015-01-01 15:16
    Я обожнюю італійську піцу "Маргариту"! Дійсно, піца це універсальне і ситне блюдо з різноманітними начинками. Крім того, яке дуже швидко приготувати з того, що під рукою і нагодувати багато друзів! Дякую вам за смачний рецепт!

© 2010 - 2024. Всі права захищено.