2011-01-27 02:00:55

Ромашка. Лікувальні властивості ромашки.

Ромашка - це перша швидка допомога, яка лікує безліч хвороб. Але найбільше ромашки потребує наша шкіра. Вона здатна і зморшки розпрямити, і опіки вилікувати. І щоб зробити свою шкіру ідеально красивою і зберегти подовше свою молодість, можна скористатися деякими секретами наших бабусь. 

Щоб шкіра стала красивою, можна приготувати крем в домашніх умовах. Спочатку треба зробити настоянку ромашки на камфорному спирті(1/3 невеликих місткості заповнити ромашкою, долити до верху камфорним спиртом, витримати 2 тижні в темному місці). Потім 1 ст. л. настоянки розмішати з 50 г вершкового масла. До отриманої суміші додати 2 ст. л. рослинної олії, 2 свіжі жовтки, 50-100 г розтопленого на водяній лазні аптечного ланоліну і ретельно розмішати міксером. Потім поставити суміш в холодильник. Якщо наступного дня маса розділилася на фракції, треба додати ще трохи ланоліну, перемішати і знову охолодити. Однорідну масу можна ушляхетнити ароматичними оліями. Не перешкодить для крему і трохи масла какао. Розпарте лице, потім тонким шаром нанесіть крем. Уранці не забудьте змити теплою водою, потім вмиватися холодною. Цей крем можна використовувати і як мазь від опіків.

Настій ромашки застосовується для полоскання при стоматитах, гвингивитах, хронічному тонзиліті, ангінах. Для приготування настою 1 ст.л. сухих квіток заливають 1 ст окропу, наполягають 20 мін, проціджують, остуджують. Полоскання застосовується 3-4 рази в день.

Чай з ромашки з молоком випитий на ніч дає хороший і міцний сон.

6

Коментарі 0

© 2010 - 2024. Всі права захищено.