2012-02-02 09:25:29

Святкування дня святого Валентина

У 1969 році святкування дня св. Валентина було переведено в розряд факультативних (необов'язкових). Нині католицька церква відмічає цей день як пам'ять святих Кирила і Мефодія, просвітників слов'ян.

Генсек Конференції католицьких єпископів Росії, священик Ігор Ковалевський, у свою чергу повідомив РІА Новини, що в російських католицьких храмах 14 лютого замість "Дня закоханих", що має язичницькі корені, відзначається літургійне свято покровителів Європи святих Кирила і Мефодія. Святкування ж на честь святого Валентина цього дня являється, за словами священика, "факультативним".

- Церква не відмічає День закоханих.

У православній церкві пам'ять Валентина, пресвітера Римського, з ім'ям якого зазвичай зв'язують святкування дня святого Валентина, святкується 19 липня (старого стилю - в старостильних церквах, нового стилю - в новостильных). Покровителями благополуччя в подружніх стосунках на Русі вважалися Петро і Февронія Муромські. У 2008 Раду Федерації Росії схвалив ініціативу установи в день їх пам'яті (8 липня нового стилю, що відповідає 25 червня старого стилю) "Дня подружньої любові і сімейного щастя" .

0

Коментарі 0

© 2010 - 2024. Всі права захищено.