2011-01-26 21:50:28

Сезонні хвороби лікує голод

Рання осінь - пора, на яку доводиться пік загострень багатьох захворювань : гастриту, виразки, бронхіту, астми, алергічного риніту, різних дерматитів і захворювань суглобів. Цей час депресій і послаблення імунітету. Багато хто вважає, що це плата за перегрівання і УФ-опромінення влітку. 

У організмі немає спеціального контейнера для сміття. Відходи або виводяться відразу, або осідають в жировій клітковині, а потім повільно отруюють увесь організм. Чим більше токсинів поступає ззовні (чи утворюється усередині), тим більшого місця вони вимагають. Коли ми говоримо "Щось у мене із здоров'ям не те. Пора почистити організм", це означає - пора позбавлятися від жирових накопичень. На жаль, жир - чудове джерело енергії. Навіть за відсутності їжі ми втрачаємо його дуже дбайливо, по 1 кілограму в тиждень.

Як прискорити цей процес, лікар цікавився давно. Він вивчив різні режими харчування і голодування, на основі яких і створив свою методику циклічного голодування. Тепер людина за бажання може втрачати 1 кг жиру за день. Курс такої терапії, як правило, займає 3-7 днів і після навчання проводиться самостійно.

Циклічне голодування показане тим, кому набридло погане самопочуття, часті хвороби і зайва вага. Воно не має протипоказань і легко освоюється. За словами лікаря, тільки в Києві методику вже освоїли більше 15 тисяч чоловік.

Голодувати насправді легко. Для цього треба просто навчитися усувати відчуття голоду, точніше, шлунковий сік з порожнього шлунку. Це досягається спеціальною дихальною вправою. А в якості додаткової міри в особливу точку на юшці пацієнта вставляється мініатюрна голочка, це в цілому зменшує виділення шлункового соку і разом з цим - апетит після голодування. Ось чому наші пацієнти впоследствие не набирають вагу. Голодування допомагає позбавитися від "харчової інтоксикації", що виникає із-за переважання в раціоні висококалорійних продуктів, які легко засвоюються. Перш ніж потрапити в рот, вони проходять обробку (теплову, механічну, ферментативну), тому всмоктуються кишковиком з такою швидкістю, начебто вводили їжу внутрішньовенно. Зрозуміло, що переробити усе відразу організм не здатний, тому виводить недоокислені речовини або затримує у вигляді жиру.

Як показує практика, випорожнивши жирові комори, людина не лише втрачає зайву вагу, але і частенько позбавляється від багатьох захворювань. Циклічне голодування ефективне при лікуванні багатьох захворювань : гіпертонічна хвороба, атеросклероз посудин, цукровий діабет II типу, астма, депресія, гастрит і виразка шлунку, екзема, псоріаз, алергії, гормональне безпліддя і, звичайно, ожиріння.

 

Осінні хвороби, при яких корисно поголодувати

Лікарям все частіше доводиться стикатися з ускладненнями після надмірного перебування пацієнтів під прямими сонячними променями. Це злоякісні утворення і яскраво виражені пігментні плями, ранні зморшки, порушення роботи щитовидної залози і печінки.

За статистикою, кожна людина до тридцяти років обзаводиться парою-трійкою хронічних захворювань, про які може не здогадуватися (наприклад, гастрити і виразки). У міжсезонні, коли настає загострення, самий час звернути на них увагу. Восени також загострюються психози, неврози, депресії. Організм намагається пристосуватися до похолодання і зменшення світлового дня, а голова - звикнутися з думкою, що ще довго-довго доведеться чекати наступного літа, а з ним і відпустки. Недивно, що нерви потихеньку здають.

Восени загострюється артроз. Це захворювання нестримно молодіє: якщо раніше їм страждали тільки літні люди, то тепер такий діагноз ставлять і 30-40-річним. Не відстає від нього і остеохондроз, до якого схильні фактично усі жінки після 30 років.

Корисне очищення організму осінню і алергікам. Сьогодні алергія займає третє місце по числу хворих - після серцево-судинних і онкологічних захворювань. Починаючи з 80-х років, кількість тих, що страждають від алергії подвоюється кожні 10 років.

1

Коментарі 0

© 2010 - 2024. Всі права захищено.