2015-01-15 20:32:45

Советы начинающему автостопщику.

Совет ребятам, что собираются прокатиться автостопом. Сам я не особо опытный стопщик, но кое-что на себе прочувствовал.  Если вы сомневаетесь, будут ли вам останавливать - будут. Моя первая машина была 17 по счету(из тех что проехали мимо с начала стопа). Но вторую ждать пришлось дольше, и намного! Я прекратил считать на 237 машине. Настроение меняется от подавленного - когда стоишь, до неимоверного счастья - когда тебя наконец-то подбирают.  Не навязывайте общение! Не все водители останавливают вас чтобы "лясы поточить". Может они просто хотят сделать доброе дело, а вас используют как инструмент. Это нормально.  Стопать в городской черте - себе дороже, всегда выезжайте за город(иной населенный пункт) в ту сторону куда решили двигаться.  Это пока всё. После будет больше :)

1

Коментарі 12

  • 2015-01-15 23:45
    В будь-якому випадку, автостоп - це можливість побачити світ, не маючи за душею й ломаного гроша. Адже, весь сенс автостопу заключається в здійсненні подорожей на досить далекі відстані задарма або ж за символічну плату. Це хороший варіант подорожувати для студентів або ж людей творчих професій.
    • 2015-01-17 17:29
      Я с вами немного не согласен. Совсем без денег путешествовать автостопом не получится. Ведь нужно ещё и питаться, а вдруг случится так, что подобравший вас начнёт просить деньги. У меня была ситуация, когда добираясь домой автостопом (не имея денег), меня подобрали но заехав на первую же заправочную станцию (через 5 минут езды), попросили дать хоть 20ку. Я ответил, что у меня нет денег и меня прогнали из машины. При этом, дорога до города на автобусе стоит 40 грн.
  • 2015-01-16 09:31
    Це дійсно цікаво і вигідно. Мені дуже подобається подорожувати, але для цього використовуємо свій автомобіль або громадський транспорт: автобуси, поїзди. Я ще ні разу не наважилася подорожувати автостопом і основна причина, котра мене зупиняє - це питання безпеки. Нас ще із дитинства вчили, що не можна сідати в чужу машину, звісно ми вже давно не діти, але це правило, все-одно, доречне і зараз. А як ви до цього ставитеся?
  • 2015-01-16 10:17
    Погоджуюсь стосовно безпеки! А подорожі цікавлять навіть дуже! Нажаль, не маю поки що власного авто, подорожую лише автобусами. одна з мрій - здійснити подорож автомобілем по Європі, або хоч по ближніх краінах -Угорщині, Австрії, Польщі)
  • 2015-01-16 12:26
    У мене теж питання безпеки стоїть на першому місці. Я багато разів замислювалася про те чи змогла б я поїхати подорожувати автостопом, але завжди відповідаю собі: "ні". Краще вже скористатися поїздом, автобусом або взяти таксі, але дістатися до необхідного місця більш безпечним шляхом. Адже ми не можемо знати напевно про те, що у сторонньої людини на умі, тому для жінок варіант автостопу - це додатковий ризик опинитися там, де не хотілося б бути. А от жінки, які навчені самообороні або ж чоловіки можуть собі дозволити таку дешеву подорож.
  • 2015-01-16 17:29
    Подорожувати автостопом звісно цікаво,але й не завжди люди на автівках підбирають таких людей,тому іноді приходиться й намотувати не один кілометр пішки.Уже забув назву країни де за законом всіх автостопщиків повинні підбирати(але там автобуси рідко їздять і зандто дорогі).
  • 2015-01-16 17:49
    Причины, по которым вас "не подбирали" на дороге: 
    - водитель думает о своей безопасности: где гарантия, что вы не жулик и бандит? 
    - водитель не хочет брать в свой чистенький автомобиль чужого человека в грязной обуви, еще не ясно, как от него пахнет и не завоняет ли он салон; 
    - в багажнике легковушки могут быть свои вещи, еда, бутылки с водой и разместить там чью-то сумку/рюкзак просто нет места, а в салоне - им тем более не место; 
    - не хочется останавливаться, да и вообще говорить, общаться с незнакомцами.; 
    - хочется просто с удовольствием провести время за рулем, слушать музыку, отвлечься от мыслей по работе и чтобы никто не суетился рядом. 
     
    Посмотрите на себя в зеркало и задумайтесь о том, почему вы молодой человек не способны вести достойную жизнь, что вас толкает на паперть попрошайничать? 
    Не сваливайте все на обстоятельства: проблема в вас, в вашей инертности, лени, в психологии потреблять, а не создавать, не созидать. 
     
    Достойный человек умеет жить достойно и на малые деньги. 
    Конечно, здесь речь не идет о каких-то форс мажорных обстоятельствах, когда гражданский и чисто моральный долг водителя помочь человеку в беде. Но это уже совсем другая история.
    • 2015-02-01 13:00
      Ну не всі такі люди іноді підбирають і у нашій країні,це все від самої людини що за кермом находиться залежить,і від менталітету я думаю також,в кожній країні свої правила і звички,деякі до незнайомих вітаються, деякі минають десятою дорогою.
  • 2015-01-17 17:04
    Сейчас такое время страшное, что автостопом опасно пользоваться. Уж лучше добираться на общественном транспорте. Даже за границей мы пытались как-то снять авто, но после того, как мы 2 часа не могли найти парковочное место в Милане, то бросили авто и пошли на метро. А автостоп - это не для меня))))
  • 2015-01-17 17:24
    Добрий день. У нашій країні бути автостопником це не реально. Культура у автолюбителів у нас не така як у країнах Європи. Наш автомобіліст зупинитися для того щоб заробити на вас гроші, а не допомогти. Таких людей одиниці. Жінка, яка голосує на дорозі, взагалі сприймається інакше. Я сам їжджу за кермом вже багато років і незнайомих людей намагаюся не підвозити, небезпечно це в наш час.
  • 2015-01-19 17:58
    Був в мене негативний досвід таких подорожей. Та, власне, то таке. Довго розповідати, як я опинився у Феодосії у такій ситуації. Мені треба було до Коктебелю доїхати. Я довго голосував на дорозі. Грошей в мене було вкрай мало. Пару людей зупинились, але безкоштовно вести мене не схотіли. Це було років 4 назад. Десь години 1,5 я стояв на дорозі. Настрій препоганий. Я вперше у таку ситуацію попав, і в останнє, сподіваюсь. Мені повезло сісти в автобус, квиток на який коштував чи то 10 гривень, точно не пам'ятаю. Так що тепер ніякого автостопу. :)
  • 2015-02-20 16:35
    Цікаво, яке в людей різнояке відношення до автостопу))) Рік назад, в зв"язку з моєю діяльністю (я дуже активно працювала таємним покупцем) мені доводилося дуже багато їздити по області. Бувало, що за один день треба побувати в трьох різних містах/населених пунктах, а водія в мене, зрозуміло, не було. Лише оплата за транспорт.  
    То приходилося добиратися і автобусами, і попутками, і поїздами. Спочатку соромилась, а потім на раз-два ловила автобуси, перехоплювала їх, домовлялась на пряму з водіями. Загалом, старалася не ловити попутки, бо хто зна, що там за водій. Та іноді доводилося - я старалася цим не зловживати, щоб не спокушати долю)) 
    То з тих водіїв, що я ловила - мені попадалися приємні та тактовні водії, які з мене не брали грошей, ну або по-мінімуму. Я сама не дуже говірка, то приходилося балаболити - якщо бачила, що водій хоче поспілкуватися. Якось, мовчуни мені не попадалися))) Якось так)

© 2010 - 2024. Всі права захищено.