2011-01-27 18:18:16

Соціальна мережа для професіоналів LinkedIn виходить на IPO

Компанія LinkedIn, оператор однойменної соціальної мережі, для професіоналів найняла ряд банків для консультацій з метою майбутнього проведення процедури первинного розміщення акцій на фондовому ринку. Згідно з наявними даними, компанія працює з Morgan Stanley, JPMorgan Chase і Bank of America для підготовки до IPO.

Джерела в LinkedIn говорять, що перший етап підготовки до IPO має бути завершений вже у кінці цього кварталу. Офіційно в компанії можливість виходу на біржу не коментують, заявляючи, що розміщення акцій - це лише один з можливих тактичних варіантів розвитку LinkedIn в майбутньому.

Відмітимо, що відомості про підготовку LinkedIn до процесу IPO йдуть на тлі недавніх 500 млн доларів, притягнених Facebook у рамках чергового раунду фінансування від банку Goldman Sachs і російською Digital Sky Technology (Mail.ru Group). З урахуванням останніх інвестицій, капіталізація Facebook зростає до 50 млрд доларів.

На сьогодні в LinkedIn працює трохи більше 1000 чоловік, а база користувачів цієї мережі складає 90 млн чоловік із понад 200 країн. Члени цієї мережі застосовують ресурси LinkedIn для пошуку роботи, професійного спілкування, пошуку галузевих експертів і інших бізнес-орієнтованих завдань. Мережа LinkedIn була заснована в 2003 році Рейдом Хоффаном, у минулому топ-менеджером PayPal. У 2005 році ця мережа запустила перші комерційні сервіси для пошуку кандидатів на ту або іншу роботу. Цей сервіс був затребуваний кадровими агентствами. На даний момент точна структура володіння компанії не розкривається.

У 2008 році LinkedIn притягнула близько 76 млн доларів від групи інвесторів.Також відомо, що в липні 2010 року хедж-фонд Tiger Global Management заплатив 20 млн доларів за міноритарний пакет акцій мережі. Тоді усю мережу оцінили в 2 млрд доларів.

0

Коментарі 0

© 2010 - 2024. Всі права захищено.