2014-12-25 19:09:45

"Тархун" в домашніх умовах

Напій зеленого кольору в скляній пляшці, який у багатьох асоціюється з дитинством. Звісно це «Тархун». Прохолодний напій який бадьорить і залишає приємний смак. Напій «Тархун» колись виготовлявся виключно з натуральних складників , адже особливих елементів все ж в нього не входило. Естрагон основний компонент, який не потребує додавання барвників та інших ароматизаторів та смакових добавок.

Естрагон – багаторічна пряна рослина, яка відноситься до роду полинь. Рослина має легкі заспокійливі властивості, чай з додаванням естрагону допомагає при боротьбі з депресією.

Естрагон часто використовують в кулінарії, одним з варіантів  його використання - це напій «Тархун»

Якщо у мас виникне бажання приготувати «Тархун » вдома то можете скористатись моїм рецептом.

Отже, для 1 л.  напою «Тархун» нам потрібно

1 літер кип’ятку

200 грам цукру

50-70 грамів м’яти

 1 лимон і 1 лайм

250 -300 грам естрагону.

Естрагон можна придбати в будь - якому супермаркеті , на ринку або ж виростити в домашніх умовах.

Для виготовлення напою краще використовувати лише листя естрагону.

 

Тож в блендері подрібнюємо листя м’яти і листя естрагону, додамо сік лайма, і сік лимону , 100 грам цукру та 100 грам води і знову збиваємо. Після, додаємо решту води гарно перемішуємо і ставимо в холодильник, мінімум на 3 години… Після додаємо ще 100 грам цукру і знову перемішуємо. Зберігати напій краще в  закритих скляних пляшках і в холодильнику.

3

Коментарі 8

  • 2014-12-25 19:18
    Навіть не підозрювала, що "Тархун" можна зробити самостійно в домашніх умовах. Завжди із задоволенням п'ю цей напій, але ніколи не замислювалася з яких компонентів його роблять і звідки такий незвичайний присмак. Тепер я буду знати це, завдяки Вам та цьому чудовому рецепту. Спасибі.
  • 2014-12-25 20:20
    Спасибі що поділився рецептом такого смачного напою. Якраз на новий рік зроблю свій домашній "Тархун" і буду насолоджуватися прекрасним смаком сидячи біля каміна.
  • 2014-12-25 20:23
    По своему составу должен напоминать тархун Советских времен, главное что без химических добавок. Автор все доступно описал способ приготовления за что ему большое спасибо. Сейчас тархун изготавливается с добавлением различных вкусовых добавок, а автор этой статьи дал понять что еще сохранились рецепты этого напитка на натуральных добавках.
  • 2014-12-25 20:24
    Я завжди думав, що Тархун - це рідкісна "хімія" саме через свій зелений колір, був упевнений, що це можуть бути виключно барвники, а виявляється існує якийсь загадковий естрагон)))  
    Хоча, знову ж таки, виробники дешевого Тархуна, які ще випускають Буратіно і іншу бюджетну бурду, малоймовірно, що додають естрагон, скоріше за все все ж таки барвники... 
    А от власноруч зробити Тархун обовязково спробую, дякую автору за рецепт - як спробую, обовязково поділюся враженнями!
  • 2014-12-25 20:47
    Чому сьогодні тархун з хімії? Є багато виробників, які добавляють екстракт естрагону до напою. Ці напої коштують дорожче, але смак у них більш виражений. Я ще полюбляв у дитинстві на новий рік натуральний лимонад, який ми робили зі шкорок апельсинів та мандаринів, які збирали та сушили цілий рік. Теж дуже смачно. А тархун обов'язково зроблю, якщо знайду естрагон у Сільпо.
  • 2014-12-25 20:58
    У нас в магазині раніше продавався естрагон у вигляді зелені. Щось зараз не потрапляє на очі, шкода що я тоді не знав рецепт, як робити напій. А якщо ще нагазувати його через сіфон? До речі, по-російськи естрагон - це тархун.
  • 2014-12-25 23:39
    Рецепт та інгредієнти дуже нагадують приготування безалкогольного "Мохіто". Але тільки без естрагону.  
    І чи можна багато пити цього напою, чи не буде він шкідливим? А то дуже багато заспокійливого входить до складу домашнього "Тархуну".
  • 2014-12-26 16:50
    Чудовий напій з мого дитинства.Часто хочеться купити його в магазині,та дивлячись на його неприродній колір і кількість емульгаторів та стабілізаторів смаку,безкінечний список Е,не наважувався.Тепер обов'язково спробую зробити такий напій вдома,абсолютно безпечний для здоров'я і з натуральним смаком))

© 2010 - 2024. Всі права захищено.