2014-12-09 11:45:30

Термобілизна невід'ємна річ зимою

Для чого потрібна термобілизна і чому вона популярна? Є дві основні функції термобілизни захист тіла від вологи та зберігання тепла, вони можуть також поєднуватись. Термбілизну потрібно вибирати в залежності від потреби, однак потрібно пам’ятати головні правила. Основне з них є те, що термобілизна повинна бути підібрана правильного розміру, добре облягати тіло, якщо вона більшого розміру тоді втрачається її головна властивість.

Для виготовлення термобілизни використовують синтетичні матеріали такі як полістер , нейлон, лайкра, мікрофібра, і інші. До вибору термобілизни, яка призначена для використання у суворих умовах, наприклад, тривалі туристичні походи, спортивні тренування на вулиці, плавання . Термобілизну потрібно підбирати дуже ретельно, звертаючи увагу не лише на тканину але і на шви. Термобілизну шиють зовнішніми або плоскими швами , що не викликає тертя і дискомфорту при носінні. Для плавання краще підібрати термобілизну, яка швидко сохне, для гірськолижного спорту, головне призначення термобілизни захист від переохолодження і добре втягування вологи, адже людина починає мерзнути коли її організм випаровує вологу і вона залишається на тілі.

Термобілизну можна носити і в повсякденному житті, для такої білизни допускається використання у складі її тканини натуральних компонентів таких як кашемір, хлопок, шерсть, адже щоденне використання виключно синтетичних матеріалів негативно впливає на стан шкіри. Надзвичайно уважними в підборі термобілизни потрібно бути тим в кого схильність до алергічних реакцій і різного роду дерматитів. В такому випадку слід звернути увагу на індивідуальну переносимість тих чи інших матеріалів.

1

Коментарі 2

  • 2014-12-23 02:49
    Взагалі слід пам'ятати, що термобілизна - це корисна річ, але вона не зігріває, а тільки зберігає тепло тіла, не дає переохолодитися та прискорює випаровування зайвої вологи. Особисто мені подобаються моделі, у яких синтетичні матеріали поєднуються зі спеціальною шерстю. Така білизна не тільки виконує "стандартні" функції, а ще й зігріває.
  • 2014-12-24 07:47
    таки так. Купила собі спочатку носочки - була приємно здивована. Одягла в термошкарпетки всю сім'ю. І тепер навіть не уявляю зиму без цієї білизни.

© 2010 - 2024. Всі права захищено.