2011-02-03 01:24:38

Топ-10 найабсурдніших судових позовів

Ви ніколи не пробували подати до суду на самого себе? Чи на кінокомпанію - за моральні страждання, заподіяні невдалим фільмом? Чи на стареньку, якій і в живих-то вже немає? Герої цієї статті пробували. І ось що вийшло.

 

1. У 1991 році Річард Овертон подав до суду на велику компанію по пивоварінню Anheuser - Busch, на суму 10 000 доларів. Він стверджував, що випробовував моральні страждання і фінансові втрати від того, що скільки б пива він не пив, його фантазії про красунь у бікіні на тропічному пляжі так і не утілювалися в життя, хоча саме цим реклама і заманювала його до купівлі пива Bud Light. Звичайно ж його позов був відхилений.

 

2. У 1995 році Роберт Лі Брок пред'явив самому собі позов на 5 мільйонів доларів. Звинувачував він себе в тому, що порушив свої власні громадянські права і релігійні принципи, дозволивши собі напитися і вчинити крадіжку із зломом, що надалі привело його 23 рокам ув'язнення у виправній колонії штату Вірджинія. Що ж він сподівався отримати у результаті? Оскільки ув'язнення не давало йому можливості отримувати дохід, він чекав, що зобов'язання по покриттю цього позову повинно понести держава. Суд відмовив в розгляді справи.

 

3. У 1996 році сім'я Баєрс подала позов на Олівера Стоуна, кінокомпанію Warner Brothers і інших осіб, що брали участь в створенні і поширенні фільму "Природжені вбивці". Кінематографісти звинувачувалися в тому, що перегляд цього фільму Сарою Едмондсон і Беджаміном Деррусом привів їх до серії пограбувань, під час одного з яких вони ранили Петси Ен Баєрс. Після поранення дівчина залишилася паралізована нижче поясу. Спочатку в 1995 році позов був поданий проти Едмондсон і Дерріуса, а знімальна група була залучена до нього тільки в 1996. Позов до кінематографістів був припинений в 2001 році.

 

4. У 2000 році Клінті Пітерс спробувала відсудити 15 тисяч доларів у Universal Studios. Клінті звинуватила студію в тому, що при відвідуванні атракціону "будинок з примарами Halloween Horror Nights" вона перенесла надмірний страх, моральні муки і емоційну травму.

 

5. У 2001 році Лінда Сандерс і інші члени сімей жертв стрільби в школі Columbine High School подали до суду на 25 компаній виробників фільмів і відеоігор на суму в 5 мільярдів доларів. Як заявляли обвинувачі, без таких фільмів, як "Щоденник баскетболіста" і відеоігор Doom, Duke Nukem, Quake, Mortal Kombat, Resident Evil, Mech Warrior, Wolfenstein, Redneck Rampage, Final Fantasy, Nightmare Creatures, побоїще в школі не сталося б, а отже частина провини за смерті членів сімей обвинувачів лежить на виробниках і розповсюджувачах цих продуктів. За рішенням суду справа була закрита, а обвинувачам пропонувалося покрити судові витрати, понесені кіно- і ігровими компаніями.

 

6. У 2002 році Едвард Брюер спробував відсудити у госпіталю міста Провіденс два мільйони доларів. Він звинувачував адміністрацію в тому, що внаслідок їх халатності ніщо не перешкодило йому згвалтувати одну з пацієнток госпіталю. Суд ухвалив, що уся тяжкість відповідальності за понесене Брюером покарання, лежить тільки на його совісті, що дозволила йому скоїти цей злочин, і закон не зобов'язував госпіталь захищати Брюера від зробленого їм вибору.

 

7.У 2003 році Ендрю Бернетт подав позов до Сари МакБарнетт і Сан Хосе Mercury News, вимагаючи компенсацію за отриману їм моральну травму і посттравматичний синдром. Бернетт пред'явив цей позов в той час, коли відбував 3 роки ув'язнення за те, що убив собаку відповідача, кинувши її в нападі гніву під колеса автомобіля. Вбивство собаки, за його свідченням, принесло йому моральні страждання. Суд відмовився розглядати цю справу.

 

8. У 2005 році американська асоціація звукозаписних компаній (RIAA) подала позов на Гертруду Уолтон, що померла за рік до цього у віці 83 років, навіть після пред'явлення повідомлення і копії свідоцтва про смерть. Асоціація стверджувала, що Уотсона незаконно викачала і розповсюдила по мережі більше 700 пісень. По завіреннях дочки обвинуваченої, у тієї взагалі ніколи не було комп'ютера. Хоч асоціація і відмовилася від цього позову, але він був лише одним з 20 тисяч аналогічних, поданих асоціацією починаючи з 2003 року.

Тоді як деякі з цих позовів є юридично доведеними випадками інтелектуального піратства, серед обвинувачених також виявилася дванадцятирічна дівчинка, чиї батьки були вимушені відшкодувати звукозаписним компаніям 2 000 доларів, а також сім'ї, у будинках яких ніколи не було комп'ютерів. Відповідачам може бути наказано виплатити на користь RIAA до 150 тисяч доларів за пісню.

 

9. У 2005 році Остін Ейткін подав до суду на NBC, сума позову складала 2,5 мільйона доларів. За його свідченням один з епізодів передачі "Чинник страху" доставив йому "травму, страждання і біль". Він стверджував, що телевізійна демонстрація того, як конкурсанти поїдали щурів, довела його до запаморочення і нудоти. Суддя визнав це позов абсурдним і відмовив в його розгляді.

 

10. У 2006 році Аллен Хекард пред'явив позов баскетболістові Майклу Джордану і засновникові Nike Філу Найту, зажадавши 832 мільйони доларів компенсації. Хекард заявив, що піддавався наклепу, випробовував моральну травму, біль і страждання слідство того, що люди приймали його за широко розрекламовану зірку баскетболу. Наступного року Хекард відмовився від свого позову.

5

Коментарі 1

  • 2011-02-03 05:41
    І, звичайно, нічого дивного в тому немає, що всі ці найабсурдніші судові позови мали місце в Америці )))

© 2010 - 2024. Всі права захищено.