2011-02-03 13:47:34

ТОП-10 отруйних істот у світі

Отруйні тварини містять в організмі ,постійно або періодично ,речовини, токсичні для особин інших видів. Введений навіть в малих дозах в організм іншої тварини отрута викликає хворобливі розлади, а іноді - смерть. Всього існує близько 5 тис. видів  Предстваляю вашій увазі найбільш небезпечних представників.

 

10.Риба-камінь

Можливо риба-камінь ніколи не виграє конкурс краси, але вона явно отримає приз "найотруйніша риба". Отрута викликає такий нестерпний біль, що у пошуках порятунку від мук, потерпілі бажають ампутації ураженого місця. Вважається, що укус риби-каменю провокує найсильніший біль, відомий людині. Біль супроводжується шоком, паралічем, і відмиранням тканини. Якщо не отримати швидку медичну допомогу, результат може бути фатальним..

Риба-камінь зберігає свої токсини в жахливих спинних хребтах, які призначені для захисту від хижаків.

Вона широко поширена в тропічних водах Тихого і Індійського океанів, від Червоного моря до Великого

Бар'єрного Рифа.

 

9. Мармуровий Равлик-конус

На вигляд, мармуровий равлик-конус виглядає красиво і дуже мило, проте він може бути такою ж  смертельною як будь-яка інша тварина в цьому списку. Крапля її отрути здатна убити 20 чоловік..

Признаки укусу: сильний біль, пухлина, оніміння, в серйозних випадках настає параліч і відмова  дихання. Протиотрути не існує. Проте, за весь час зареєстровано близько 30 випадків  людських смертей від отрути цього равлика, що не дуже те і багато в порівнянні з іншими представниками нашого списку.

 

8.Риба-куля чи Фугу

Риба-куля - друга найотруйніша хребетна тварина на землі (перший - Золотистий дереволаз п.5).

М'ясо деяких підвидів, наприклад, Фугу - делікатес в Японії і Кореї, але проблема в тому, що  поверхня риби і певні її органи - є дуже отруйними. Отрута фугу викликає параліч, в результаті якого настає задуха і смерть від нестачі кисню. Тому готувати таку рибу в Японії дозволено тільки ліцензованим кухарям. 

 

7.Бразильский Блукаючий Павук (Phoneutria) або банановий павук

Ця мерзенність потрапила в Книгу рекордів Гинесса 2007 року за провину в найбільшому числі людських смертей, викликаних укусами павуків. Що важливо, ці павуки небезпечні не лише своєю отрутою, але і своєю поведінкою : вони не сидять на місці і не в'ють павутину, вони мандрують по землі, ховаються у будівлях, одязі, черевиках, автомобілях, де завгодно; що істотно збільшує ризик несподівано зустріти їх і бути вкушеним.

 

6.Синий кільцеподібний Восьминіг (Австралійський Восьминіг)

Синій кільцеподібний Восьминіг є маленьким, розміром з м'яч для гольфу, але надзвичайно  отруйною істотою, що мешкає в прибережних водах навколо Австралії і трохи північніше, убік Японії. Синьо-кільцеподібний восьминіг зазвичай світлий за кольором, з темно-коричневими групами  по його восьми ногах і тілі, з синіми кругами, доданими по верх цих темно-коричневих груп.

Коли восьминіг потривожений або вийнятий з води, він темніє, і кільця стають блискучими і приймають колір електрики, і саме ця кольорова зміна дає тварині його назву.

Его отрута досить сильна, щоб убити людину. Фактично восьминіг несе в собі досить отрути, щоб убити 26 дорослих людей впродовж кількох хвилин, і не існує ніякої протиотрути.  

Якщо не вжити заходу і не почати лікування, то людина починає відчувати оніміння,  труднощі у вимові, зорі, виникають проблеми з диханням, потім настає повний параліч і смерть із-за зупинки серця і нестачі кисню.

 

5.Древолази чи Отруйні жаби

Якщо вам коли або вдасться побувати в дощовитих лісах Центральної і Південної Америки, ніколи не торкайтеся до маленьких красивих жаб - вони можуть бути надзвичайно отруйні..

До прикладу, розмір Золотистого древолаза - всього 5 см, а отрути в нім досить, щоб убити 10 дорослих людей. 

У минулі часи, місцеві племена використовували отруту цих жаб для змазування наконечників своїх стріл. 

 

4.Тайпан чи Жорстока змія (Oxyuranus microlepidotus)

Всього один укус тайпана містить досить отрути, щоб убити 100 дорослих людей або армію з 250 000 мишей. Її надзвичайно нейротоксична отрута - принаймні в 200-400 разів більше отруйніша, ніж отрута звичайної кобри. Всього за 45 хвилин після укусу у дорослої людини може настати смерть. Але на щастя, існує протиотрута, до того ж ця змія дуже полохлива і відразу повзє чимдалі  при щонайменшій небезпеці. Мешкає в Австралії.

 

3.Скорпіон Лейурус квинкестриатус

Усупереч широко поширеній думці, більшість скорпіонів відносно безпечна  для людей, оскільки укуси чинять тільки місцеву дію (біль, анемія, пухлина).  Тим не менше, Лейруси - дуже небезпечний вид скорпіонів, тому що його отрута - сильний коктейль нейротоксинів, який викликає інтенсивний і нестерпний біль, потім лихоманку,  що супроводжується комою, конвульсіями, паралічем і смертю. Лейруси поширені в Північній Африці і на Близькому Сході. 

 

2.Королівськая кобра (Ophiophagus hannah)

Королівська кобра (Ophiophagus hannah) є щонайдовшою отруйною змією у світі,  що досягає 5,6 метрів в довжину. Ophiophagus, дослівно перекладається як "їдець змії", оскільки вона їсть інших змій. Один єдиний укус цієї смертельної змії може легко убити людину. Вона може убити навіть дорослого азіатського слона впродовж 3 годин, якщо тварина укушена у вразливій області, такій як хобот.

Серед представників змій є і отруйніші, ніж Королівська кобра, але вона здатна виділити  отрути значно більше інших. Наприклад, в 5 разів більше, ніж Чорна Мамба. Королівська кобра широко поширена в густих гірських лісах Південної і Південно-східної Азії.

 

1.Кубомедуза

Головний приз нашого топа дістається Кубомедузі (Chironex fleckeri), що отримала таке ім'я через свою  кубічну форму. За останні 60 років, ця симпатяга забрала близько 6 тисяч життів. Її отрута вважається самою смертельною у світі, токсини вражають серце, нервову систему і клітини шкіри.

І, що ще гірше, усе це супроводжується таким пекельним болем, що потерпілі входять в стан шоку і або тонуть, або помирають від зупинки серця. Якщо відразу обробити рану оцтом або розчином оцтової кислоти, у потерпілого є шанси але, як правило, у воді оцет не знайти. 

Кубомедузу можна зустріти в морських водах Азії і Австралії.

4

Коментарі 1

  • 2011-02-03 16:03
    А от чоловіки постійно скаржаться на своїх дружин, котрі отруюють їм життя, хоча ті до списку не внесені ...

© 2010 - 2024. Всі права захищено.