2011-02-01 00:58:16

Топ-10 самих відвідуваних місць світу

 

Журнал "Форбс" опублікував список 50 самих відвідуваних місць у світі.

Дивно, але до першої десятки не увійшли ні піраміди Гізи, ні Лувр, ні Велика Китайська стіна. А Ермітаж, наприклад, взагалі виявився на 49-му місці.

 

10 місце: Паризький Діснейленд. Включає два тематичних парки, готельний комплекс з шести готелів, Дісней-вілледж з магазинами, кафе і ресторанами, кемпінг, льодовий каток, озера, поле для гольфу і декілька басейнів.

9 місце: Собор Паризької Богоматері.Говорять, що у ході великої французької революції одним з перших декретів Робесп'єра було оголошено, що якщо парижани не хочуть, щоб "твердиня мракобісся була знесена", то вони повинні сплати конвенту мзду "на потреби усіх революцій, які ще стануться з нашою допомогою в інших країнах". Парижани сплатили, і Собор залишився стояти..

8 місце: Діснейленд в Токіо.Точна копія американського, але набагато чистіше. Крім того, його відвідувачі тихіше кричать на атракціоні Космічна Гора.

7 місце: Міст Золоті ворота в Сан-Франциско. це висячий міст через затоку Золоті ворота, який сполучає місто Сан-Франциско з його передмістям. У затоці знаходиться знаменита в'язниця Алькатрас. Це один з самих впізнанних мостів у світі.

6 місце: Ніагарський водоспад.Найпотужніший в Північній Америці. Він відділяє американський штат Нью-Йорк від канадської провінції Онтаріо. Найбарвистіший вид на водоспад відкривається якраз з канадського боку.

5 місце: Діснейленд в Каліфорнії. Був відкритий 17 липня 1955 року самим Діснеєм. Церемонію його відкриття по телебаченню вів майбутній президент США актор Рональд Рейган.

4 місце: Трафальгарская площа в Лондоні.Дістала свою назву після перемоги адмірала Нельсона при Трафальгарі в 1805 р. До недавнього часу площа була знаменита голубами: одночасно на площі могло знаходитися до декількох тисяч голубів. У 2007 році мерія Лондона заборонила годування птахів через дорожнечу прибирання пташиного посліду.

3 місце: Діснейленд у Флориді. Займає територію, рівну по площі 2 островам Манхеттен.

2 місце:Національний меморіальний парк у Вашингтоні. Вважається символом національної самобутності Америки. Туди обов'язково їздять фотографуватися молодята.

1 місце: Таймс-сквер в Нью-Йорку. Це площа в центральній частині Манхеттену, розташована на перетині Бродвею і Сьомої авеню. Площа дістала свою назву від раніше за головний офіс газети The New York Times, що знаходився тут. Це єдиний район міста, де його мешканці зобов'язані виставляти яскраві рекламні щити. Густина неонової реклами на площі змагається з рекламою Лас-Вегаса.

 

1

Коментарі 1

  • 2011-02-01 04:26
    Люди відвідують, в основному, Діснейленд )))

© 2010 - 2024. Всі права захищено.