2011-01-26 10:00:55

Турист

The Tourist (2010)

Слоган фільму: "Шукаю попутника для небезпечної подорожі."

Із Френком (Джонні Депп), американським туристом та вчителем-математиком, котрий приїжджає в Італію, доля розігрує поганий жарт. В поїзді він знайомиться з незвичайною жінкою (Анджеліна Джолі), котра виступає ініціатором знайомства з ним по тільки їй відомих причинах. Проте, авантюра в Венеції може стати для нього роковою, оскільки таємнича незнайомка Еліз втягує його в вир небезпек та інтриг.

В якості режисера цієї картини було запрошено Флоріана Хенкеля фон Доннерсмарка, відомого за чудовим фільмом "Життя інших" ("Das Leben der Anderen") (2006), тому від "Туриста" можно було очікувати чогось геніального, тим більше з бюджетом в 100 млн. $. Але, рейтинг картини показував дещо інші факти. Відповідно і геніальність сюжету відсутня. Цікаво, чи то правильніше сказати смішно, було слухати викривлену українську мову "поганих хлопців", котрі ганяються за вкраденими грошима боса. 

Якщо підвести підсумок, то перша половина фільму - відверта нудьга, дальше сюжет дещо розворушується, дивує, а потім все йде прямолінійно і передбачити розв'язку - не складає проблеми. Нічого цікавого в грі Анджеліни та Джонні немає. "Оживша воскова фігура" Еліз практично не проявляє ніяких емоцій, через що дивиться на екрані зовсім нереалістично. Чи той же вчитель-математик, герой Деппа - в смертельно небезпечних ситуаціях, поводить себе так, ніби замахи на життя входять в стандартний пакет туристичних путівок.

2

Коментарі 4

  • 2011-01-28 23:57
    Фільм наскільки цікавий настільки нецікавий. Тобто сказати шо фільм відстій це занадто, але і чогось позетивного в його адресу сказати не можна. Все настільки передбачувано як українські народні казочки!
    • 2011-01-29 00:10
      Ну, казка про колобка передбачувана тільки з другого разу прочитування))) Те ж саме можна сказати про фантастичний триллер-бойовик \"Котигорошко\", де інтрига тримається до самого кінця і неможливо передбачити розв\'язку. А Ви кажете
      українські народні казочки
  • 2011-01-29 00:54
    Я про більшість казок говорив, а ці з гостросюжетним поворотом не рахуються, бо вони травмують дитячу психіку. :)
    • 2011-01-29 01:40
      Загартовують дітей змалку ))

© 2010 - 2024. Всі права захищено.