2014-12-23 23:50:53

Універсальні ліки

Рослина, яка  прийшла з Північної Індії, в перекладі з санскриту означає «універсальне лікарство» широко застосовується і в кулінарії.Імбир універсальна кулінарна приправа, яка одночасно і лікує. Імбир додають як в чай  так і в суп, до випічки , соусів, напої, солодощів.

Імбир містить вітамін В6, а також марганець, мідь, калій,магній.

В магазинах можна знайти як свіжий корінь імбиру, так і  сушений і перемелений імбир у вигляді порошку.

В зимову пору року імбир став дуже популярний завдяки своїм зігріваючим властивостям, але крім миттєвого відчутного результату імбир зміцнює  імунітет , та сприяє його відновленню після захворювання.

Імбир рекомендовано вживати для профілактики грипу та застудних захворюваннях, адже він покращує кровообіг і надає організму більшої опори. Імбир можна застосовувати як потогінний препарат. Часто імбир застосовують систематично при гіпертонії так як він сприяє зниженню артеріального тиску  і виводить з крові холестерин.  Вживання імбиру зменшує ризик інфаркту, так як він запобігає заклеюванню тромбоцитів.

 Імбир можна вживати вагітним для уникнення токсикозів, проте не на пізніх термінах вагітності.

Завдяки своїм властивостям зменшує біль при артритах, мігренях, стимулює виділення травних соків, що покращує травлення., нейтралізує шкідливі харчові токсини.

 Імбир покращує чоловічу потенцію, та є чудовим профілактичним засобом проти простатиту. Покращує самопочуття  під час менструального циклу,знімає нудоту.

Імбир також популярний натуральний засіб для схуднення.

 

Імбир має також і протипоказання - це пізній термін вагітності, годування груддю, язви кишечника, індивідуальній непереносимості.

2

Коментарі 9

  • 2014-12-24 00:09
    я теж дуже полюбляю імбир. додаю його у чай, а також купую маринований імбир, який вживаю з різними стравами. окрім приємного смаку він ще й корисний, тому що зміцнює імунітет та покращує травлення
  • 2014-12-24 00:15
    Для мене імбир справді став панацеєю. Останніми роками я дуже часто хворіла на застуду - протягом зими могла рази 3-4 підчепити цю заразу. А так як працюю на приватній фірмі, то ніяких лікарняних, звичайно ніхто не давав. Все переносила на ногах. Імунітет був нижче плінтуса. І ось одного разу побачила в інтернеті статтю про гарячий чай з імбиром та лимоном. Дешево і сердито - чому б не спробувати?  
     
    Рецепт простий: шматок імбиру порізати або потерти, лимон порізати, все залити кип'ятком в термосі, і пити, коли є бажання, а особливо, коли починається чергова епідемія. Пропорції вибирайте за своїм смаком, враховуючи, що імбир пекучий. У рецепті, правда, ще рекомендували додавати мед, але я його просто не люблю.  
     
    Результат здивував і мене і рідних - вже третій рік без жодної застуди (побігла стукати по дереву!). Так що рекомендую!
  • 2014-12-24 00:29
    А я скоріше за все залишусь без цієї чудо-рослини, в мене вона викликає страшенну алергію, тому будьте дуже обережні вживаючи імбир, адже наслідки можуть бути неприємними. Взагалі з імбирем треба дотримуватись аптечної точності адже трохи зайвих грамів і страва зіпсована назавжди, хоча для тих, хто любить терпкий смак - це саме те.
  • 2014-12-24 00:50
    Я також знаю, що імбир дуже допомагає при токсикозі першого триместру вагітності. Сама як була вагітною, не однократно рятувалася чаєм з цим чудовим корінцем. Нудоту знімав на раз, навіть апетит з’являвся.
  • 2014-12-24 00:53
    Якщо болить зуб, то розжований шматочок імбиру на зубі допоможе значно зменшити біль. Імбир знищить шкідливі мікроби, крім того, від нього залишиться дуже приємний запах. Пожувавши його, ти можеш сміливо йти до зубного лікаря, не побоюючись, що лікар поморщиться і втече від тебе.
  • 2014-12-24 10:39
    Мені подобається чай з імбиром. Його лікувальних властивостей на собі я не відчула. Почала додавати в напої, коли захворіла. Але смак сподобався. Корінь імбиру дрібно нарізала і заливала кип’ятком разом з чайною заваркою. Трішки давала настоятись (приблизно 5 хвилин). Чай стає трішки гіркуватий, вже після першого ковтку всередині розливається тепло. А якщо ще додати паличку кориці, то взагалі смакота -)
  • 2014-12-24 14:49
    Імбир також добре заспокоює і знімає головну біль, натерли на тертушку корінь імбиру і чай добавили.
  • 2014-12-24 20:43
    Імбир став для мене незамінним помічником при токсикозі. Було досить випити чашку чаю з додаванням імбиру і я забувала про нудоту на цілий день. Зараз імбир використовую як джерело вітамінів і мінералів, дуже добре впливає на імунітет!
  • 2014-12-24 21:54
    А ще імбир дуже хороший протизапальний засіб при простудних захворюваннях, я завжди починаю пити чай з імбиром в "небезпечну пору року" і ТТТ не хворію вже багато років. А рецепт дуже простий: Часточка лимона і шматочок кореня імбиру заливається окропом на 15 хв, коли трохи охолоне, додати ложку меду (т. я. в гарячій воді втрачаються корисні властивості меду)

© 2010 - 2024. Всі права захищено.