2011-02-03 18:27:15

Упущені ролі кінозірок

 

Бувають фільми і ролі, які залишають настільки чіткий слід в кіноіндустрії, що акторів, що їх утілили, пам'ятатимуть ще не один десяток років. У продовженні ви дізнаєтеся, хто відмовився зіграти Нео в "Матриці", Росомаху в "Люди Ікс" і хто міг зіграти незабутнього Фореста Гампа з однойменного кіношедевра Роберта Земекіса.

 

Метт Деймон свого часу вів переговори з Джеймсом Камероном відносно ролі Джейка Салли у фільмі "Аватар", проте через конфлікт з часом між зйомками "Аватара" і "Ультиматумом Борна" Метт вимушений був відмовитися від цієї ролі. У результаті роль Джека дісталася Сему Уоррінгтону. Пізніше Метт прокоментував це декілька неоднозначно "моя неучасть у фільмі коштує багато чого".

 

Сер Шон Коннері міг би зіграти роль Гендальфа в знаменитій кінотрилогії Пітера Джексона. Проте, прочитавши сценарій, він відмовився від ролі чарівника, мотивувавши це тим, що "йому ніколи його не зрозуміти". Ну що ж, з цією роллю на "відмінно" впорався Йан МакКеллен

 

Спочатку на роль Роуз в культовому фільмі "Титанік" Джеймс Камерон хотів запросити Гвінет Пелтроу, проте вона відмовилася. Наступною кандидаткою була Клер Дейнс, яка вже працювала з Леонардо ді Капріо у фільмі "Ромео і Джульєта", проте з не відомих причин Клер від ролі теж відмовилася. На відміну від попередніх кандидаток, Кейт Уінслет благала дати їй цю роль, і вона її отримала.

 

Енн Хатауей відмовилася грати роль Елісон Скотт у фільмі "Трішки вагітна" дізнавшись про те, що для створення ілюзії "пологів живцем" будуть використані кадри реально народжуючих жінок. А ось для Кетрін Хейгль це не стало проблемою, і вона зіграла роль Елісон в цьому фільмі, чим проклала собі дорогу з серіалів в "велике кіно".

На роль Джейсона Борна в першому фільмі "Ідентифікація Борна" спочатку запрошували Бреда Пітта, який відмовилося від цієї ролі заради зйомок в іншому фільмі, - "Шпигунські ігри", тим самим відкривши двері для свого колеги по цеху і фільму "11 друзів Оушена" Метта Деймона.

 

Деріл Ханна відмовилася зіграти роль Вівіан у фільмі "Красуня", розсудивши, що фільм "Принижує усіх жінок на Землі". І свою відмову прокоментувала таким чином: "вони продають це як романтичну казку, яка по суті є історією про повію, яка стає леді завдяки сильному і впливовому чоловікові". Джулія Робертс не стала відмовлятися від цієї ролі, вигукуючи феміністичні гасла і будуючи якісь припущення, а просто зіграла. І зіграла прекрасно, ставши після "Красуні" багатою і знаменитою.

 

Спочатку "гладіатора" Рассела Кроу запросили на роль Росомахи в першому фільмі "Люди Ікс", проте апетити відносно гонорару у Рассела виявилися настільки великі, що від його участі в цьому фільмі довелося відмовитися. Йому на заміну підшукали тоді ще маловідомого актора Х'ю Джекмена, який і зіграв Россомаху в оригіналі, двох сіквелах , що принесло йому колосальну популярність і, зрозуміло, чималі гроші.

 

На роль Фореста Гампа в культовому кіношедеврі Роберта Земекіса запрошувалися Біл Мюрей, Чеві Чейз, а також Джон Траволта, який відмовився від цієї ролі на користь "Кримінального чтива". Роль Фореста відійшла до Тома Хенкса. Коли ж дійшло до роздачі найголовніших голлівудських слонів, тобто Оскара, то "Форест Гамп" обійшов "Кримінальне чтиво", залишивши Траволту без статуетки.

 

Свого часу Уіллу Сміту запропонували роль обраного в епохальній кінотрилогії "Матриця". Проте, прочитавши сценарій, Уілл визнав фільм неперспективним і навіть заявив, що Кіану підійде для цієї ролі куди як краще. Надалі "безперспективний" фільм отримав 4 оскари, два продовження, за його мотивами було зроблено декілька ігор і знято декілька мультфільмів.

У Келлі Лінч свого часу був шанс зробити собі приголомшливу кар'єру, адже їй пропонували головну роль у фільмі "Основний інстинкт". Втім, вона від нього відмовилася, адже зіграти сексуальну маніячку-вбивцю погодиться далеко не кожен. Кім Бесінгер, Джулія Робертс, Мег Райан, Мішель Пфайффер теж відкинули цю роль. У результаті роль Кетрін Трамелл дісталася Шерон Стоун, яка без зайвих забобонів знялася у фільмі, а потім і в його продовженні.

 

1

Коментарі 1

  • 2011-02-04 20:41
    Важко уявити собі Рассела Кроу в ролі Росомахи. Джон Траволта аж нічого не втратив, відмовившись від \"Фореста Гампа\" та зігравши в \"Кримінальному чтиві\" - таких фільмів одиниці в своїй області.

© 2010 - 2024. Всі права захищено.